1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Maris Lauri: maksusüsteem peab toetama ausaid ettevõtjaid
Maris Lauri: maksusüsteem peab toetama ausaid ettevõtjaid

Maris Lauri: maksusüsteem peab toetama ausaid ettevõtjaid

Maris Lauri_maksusüsteem peab toetama ausaid ettevõtjaidRahandusminister Maris Lauri esines täna KPMG korraldatud maksukonverentsil, kus ta andis ülevaate Eesti maksusüsteemi praegusest seisust ja tulevikuplaanidest.

„Eesti maksusüsteem peab toetama ausaid ettevõtjaid ja võrdset konkurentsi. Selle tagamiseks on nii praegu kui tulevikus tähtis maksupettuste ja maksudest kõrvale hoidmise vähendamine,“ ütles Lauri.

Maksu- ja tollipoliitika asekantsler Dmitri Jegorov rääkis konverentsil Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) ja Euroopa Liidu käibemaksualgatuste rakendamisest Eestis ja osales paneeldiskussioonis „Eesti Balti regiooni maksukonkurentsis täna ja homme“.

„Riigid ja koos sellega maksusüsteemid on välismaailmale ja konkurentsile järjest avatumad, lisaks muudab mängureegleid e-kaubanduse pidev areng,“ ütles Jegorov. „OECD juhib praegu algatust, mis aitaks võidelda maksubaaside õõnestamise ja kasumi rahvusvahelise ümbersuunamisega.“

Jegorovi sõnul on Eesti kohustatud Euroopa Liidu liikmesriigina jälgima, et meil ei oleks suurt ebavõrdsust Eesti ja teiste liikmesriikide maksumaksjate kohtlemisel. „Seega võivad OECD ettevõtmise tulemused olla olulised ka neile, kelle äritegevus toimub täielikult ainult Eestis,“ selgitas Jegorov.

Head Uudised GoodNews