1. Avaleht
  2. Toode
  3. MEIE OMA ÕUNALIMONAAD! Saaremaal alustati naturaalsete õunalimonaadide tootmist
MEIE OMA ÕUNALIMONAAD! Saaremaal alustati naturaalsete õunalimonaadide tootmist

MEIE OMA ÕUNALIMONAAD! Saaremaal alustati naturaalsete õunalimonaadide tootmist

MEIE OMA ÕUNALIMONAAD! Saaremaal alustati naturaalsete õunalimonaadide tootmistMüügile jõudsid kohalikust õunamahlast valmistatud limonaadid Öun, mida valmistatakse Karja külas, Saaremaal. Esmalt saavad eestimaalased tutvuda naturaalse Öunalimonaadi ning Öunalimonaad rabarberiga.

Uute limonaadide tootmise eest Öun Drinks OÜs vastutava Juhan Kanemägi sõnul on eesmärgiks väärtustada eestimaist õuna ning võimalikult palju kohalikku õunasaaki kasutades toota edaspidi lisaks limonaadidele ka siidrit. “Eestimaised õunad on tänu lühikestele suvedele eriliselt hea, tugeva maitse ja suure C vitamiinisisaldusega – kutsume kõiki saarlasi meid sügisel teavitama oma õunaaias valitsevast uputusest, et saaksime Saaremaa õuntest teha veelgi rohkem kosutavaid jooke,” lisas Kanemägi. Öuna jaoks tegeleb õunte kokkuostmisega kohalik koostööpartner, kes on Tornimäel Saaremaal rentinud 1946. aastast pärit õunaaiad ning püüab neid koos Öun Drinks OÜ-ga ellu äratada.

Limonaadide tootepere saab stardi kahe limonaadiga: Öunalimonaadiga, mis sisaldab 51 protsenti õunamahla ja Öunalimonaad rabarberiga , milles on 18 protsenti rabarberi- ja 12 protsenti õunamahla. Limonaadid on kergelt karboniseeritud, pastöriseeritud ning ei sisalda säilitus-, lõhna- ega maitseaineid.

Öuna kaubamärgi turunduse eest vastutava Kristiina Pandre usub, et kerge mulliga karastavast ja mahedamaitselisest Öunalimonaadist saab üks Eesti karastusjookide turu lipulaevadest, mis oma kõrge mahlasisaldusega võidab nii suurte kui väikeste tarbijate poolehoiu. “Tegeleme pidevalt ka tootearendusega, segades õunamahla erinevate marjamahladega uute limonaadimaitsete leidmiseks. Näiteks õunalimonaad rabarberiga meenutab oma maitselt vanal heal ajal vanaema poolt tehtud suvejooki,” kirjeldas Pandre.

Öunalimonaadid on juba müügil Tallinna Kaubamaja toidumaailmas ning suuremates Saaremaa Tarbijate Ühistu kauplustes. Samuti leiab kodumaiseid öunajooke restoranidest Umami, Kuldmokk, Trühvel, Leib resto ja Aed. Samuti leiab limonaadi söögikohast Kivi Paber Käärid ja Kadrioru kohvik-toidupoest NOP.

Rohkem infot leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews