1. Avaleht
  2. Teenus
  3. Millised on internetilaenude alternatiivid?
Millised on internetilaenude alternatiivid?

Millised on internetilaenude alternatiivid?

rahakottKui tekkinud on kiire rahahäda, siis on internetist taotletavad kiirlaenud tihtipeale esimeseks lahenduseks, mis pähe tuleb. Laenates lühikeseks perioodiks võivad aga isegi väikesed laenusummad kasvada üsna kopsakateks kõrgete intressimäärade tõttu. Seetõttu oleks paslik mõelda, kas on ehk mõni alternatiiv neile väikestele internetilaenudele?

Kõige esimene ja peamine alternatiiv on lihtsalt laenu võtmise vältimine. Kõlab küll veidralt, ent isegi, kui on tekkinud rahahäda või näiteks läks kodus midagi rikki ja see vajaks rahasüsti, ei tähenda see kohe, et tuleks võtta endale laenukohustus.

Esimese sammuna peaks hindama väga kriitiliselt tekkinud rahavajadust ning mõtlema, kas on ehk võimalik raha lihtsalt paar kuud säästa ja siis teha vajalik väljaminek. Samuti ei ole paha mõte küsida avanssi või lihtsalt teha paar „haltuurat“, mis aitaksid sul kiirelt vajaliku rahasumma kokku saada, eriti kui tegemist on väikese summaga. Kui sul on mõni hobi või eriline talent, siis võid selle enda kasuks tööle panna ja hakata põhitöö kõrvalt oma teenust müüma – ka nii võid saada vajaliku summa võrdlemisi kiiresti ning ei pea muretsema laenukoorma pärast.

Kui vajad mõnda tööriista või muud tarbeeset, tasuks küsida sõpradelt ja sugulastelt, kas keegi saaks laenata vajaliku eseme. Siinkohal tuleks alla suruda oma uhkus – see ei ole häbiväärne, kui küsid abi. Häbiväärsem on pigem see, kui väldid küsimist ning võtad endale kaela laenu, mida sa ei jaksa hiljem tagasi maksta.

Ühe variandina võid taotleda krediidikontot või krediitkaarti. Kuigi tegemist on kiirlaenudele sarnaste krediiditoodetega, on need oma olemuselt kiirlaenust üsna erinevad. Mõlema puhul on võimalik laenuandja juures avada teatud krediidilimiit, mida saab seejärel kasutada vastavalt oma vajadusele. Tagasi tuleb maksta üksnes see summa, mis sai kulutatud. Ka krediitkaardi või krediidikonto puhul saad sa raha väga kiiresti, ent väldid olukorda, kus võtad endale liiga suure kohustuse.

Teisalt peab olema aga ka krediitkaartidega üsna ettevaatlik, kuna avatud krediidilimiit võib olla ahvatlev ning panna rohkem kulutama. Kui oled veendunud, et suudad end distsiplineerida ning sul on stabiilne sissetulek, võib krediitkaart olla mõistlik alternatiiv kiirlaenudele.

Kui vajad hädasti lisaraha, siis võid hoopis müüa mingeid asju, mida sa enam ei vaja, või võid need viia pandimajja. Pandimaja puhul on lisaks veel ka võimalus oma ese tagasi saada teatud aja jooksul ning samuti saad raha kätte väga kiiresti, samas kui esemeid müües võib minna pisut aega, enne kui leiad ostja. Mõlemal puhul ei pea sa aga silmitsi seisma kalli laenuga ning saad rahamure lahendatud võrdlemisi hõlpsalt.

Juhul, kui sms laen ei ole sugugi ahvatlev valik ning tahad vältida laenufirmale maksmist, võid küsida laenu sõpradelt või tuttavatelt. See ei ole küll just kõige soovitatum valik – raha tekitab tavaliselt sõprussuhetes tülisid ja juhul kui sul on maksmisega raskuseid, võid oma sõbrast üldse ilma jääda. Seetõttu tuleks ka sellist laenu võtta kui tõsist laenukohustust, isegi, kui sa ei pea tasuma intresse – võla hinnaks ei ole sellisel puhul mitte üksnes raha, vaid ka kalli inimese tunded.

Alternatiivseid valikuid on mitmeid, alates abi küsimisest kuni lihtsalt lisaraha leidmiseni. Kuigi kiired internetilaenud on väga kasulikud ning võivad aidata hädast välja kriitilises olukorras, tuleks alati mõelda esmalt, kas on võimalik rahahäda lahendada mõnel muul moel, eriti siis, kui sa ei ole täiesti kindel, et suudaksid laenu õigeaegselt tagasi võtta. Kaalu ülaltoodud alternatiive ning leiad kindlasti enda jaoks sobivaima lahenduse.

Internetilaenude alternatiivid     Tegemist on reklaamartikliga!

Head Uudised GoodNews