1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Minister Sulling tutvub Jaapanis piimatoodete müügivõimalustega
Minister Sulling tutvub Jaapanis piimatoodete müügivõimalustega

Minister Sulling tutvub Jaapanis piimatoodete müügivõimalustega

1309065_45627100Väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling on alates eilsest kuni 25. jaanuarini koos Eesti ettevõtjate delegatsiooniga visiidil Jaapanis, et arutada kahe riigi majanduskoostööd logistika, infotehnoloogia ning keemiatööstuse osas ning tutvumaks Eesti piimatoodete müügivõimalustega riigis ning laiemalt Aasias.

“Eestil on Jaapaniga head majanduslikud suhted, koostöö on olnud tihe ja tulemuslik, kuid kindlasti on veel kasutamata võimalusi, millest võiks mõlemale poolele kasu olla,” ütles Sulling. Tema sõnul on Eestil kontaktid Jaapani kontsernidega tekkinud saastekvootide müügitehingute käigus ning see on hea alus tihedamate suhete loomiseks.

Väliskaubandus- ja ettevõtlusminister kohtub Jaapanis korporatsioonide esindajatega, kavas on ka kohtumised ettevõtlusorganisatsioonide ning Jaapani parlamendi Jaapani-Eesti sõprusrühmaga. Ministrit saadab äridelegatsioon, kuhu kuuluvad Eesti keemia-, metalli- ja piimatööstuse ning transiidi-, logistika- ja infotehnoloogiasektori ettevõtted.

Viimastel aastatel on kaubavahetuse saldo Jaapaniga positiivne. 2014. aasta kümne kuu jooksul oli kaubavahetuse kogukäive 67 miljonit eurot, millest eksport moodustas 47 miljonit ja import 20 miljonit. Kõige rohkem müüb Eesti Jaapanisse puitu, masinaid ja metalle.

Head Uudised GoodNews