1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Minister: turismi megatrendid mõjutavad ka Eesti turismisektori tulevikku
Minister: turismi megatrendid mõjutavad ka Eesti turismisektori tulevikku

Minister: turismi megatrendid mõjutavad ka Eesti turismisektori tulevikku

Majandusliku koostöö ja arengu organisatsioon OECD tutvustab täna Tallinnas rahvusvahelisel  turismimessil Tourest värsket raportit pikaajalistest trendidest turismis ja nende mõjust turismi tulevikule.

Uuringu järgi mõjutavad turismivaldkonna tulevikku mitmesugused ülemaailmsed demograafilised, majanduslikud, poliitilised, tehnoloogilised ja keskkonnaga seotud muutused, mis toovad endaga nii uusi võimalusi kui ka riske. OECD hinnangul on peamised turismi megatrendid turistide arvu kasv ja nõudluse muutused, jätkusuutliku turismi kasv, tehnoloogia ja mobiilsuse areng.

“Majandusministeerium on just koostöös haridusministeeriumiga alustanud Eesti teaduse, arendustegevuse, innovatsiooni ja ettevõtluse arengukava 2021–2030 kavandamist, milles on kindel koht turismi pikaajalistel arengusuundadel. Meie üheks väljakutseks on Eesti kui välisinvesteeringute ja turismi sihtkoha rahvusvahelise tuntuse ja konkurentsivõime suurendamine kõrgema lisandväärtusega investeeringute ja teenuste segmendis. Seda kõike saame teha ainult riigi, EAS-i turismiarenduskeskuse ja turimisettevõtjate jätkuvalt heas koostöös,” sõnas ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist.

OECD hinnangul vajab turismi pikaajaliste eesmärkide seadmine senisest enam erinevate majandussektorite ühist planeerimist ja mitme ministeeriumi tegevusvaldkondade (ettevõtlus, innovatsioon, haridus, kultuur, sport, transport, regionaalareng jt) suuremat sidusust.

Reisimise populaarsuse kasv toob kaasa erinevate reisisihtkohtade üha suureneva konkurentsi ja vajaduse eristuda. „Peame koostöös leidma ideid tulevikus turismisihtkohana eristumiseks,” lisas Tammist.

Head Uudised GoodNews