1. Avaleht
  2. Toode
  3. Mitsubishi Outlander PHEV on Hollandi müüduim auto
Mitsubishi Outlander PHEV on Hollandi müüduim auto

Mitsubishi Outlander PHEV on Hollandi müüduim auto

Outlander PHEVNovembris ja detsembris 2013 osutus Hollandi müüduimaks autoks Mitsubishi Outlander PHEV. See on esimene pistikhübriid, mis haaranud mõnes riigis kuu müüduima auto tiitli, tehes seda koguni kahel kuul järjest.

Kokku võeti detsembrikuus Hollandis arvele 4929 Outlander PHEV-d, novembris 2736. Euroopast on tellimusi tulnud juba rohkem kui 12 000 autole. Outlander PHEV aastane tootmismaht ulatub 50 000 autoni ning seejuures on suurimaks turuks Euroopa.

Äsja Eestiski müügile jõudnud unikaalne pistikhübriid Mitsubishi Outlander PHEV on ainsa hübriidautona Eestis laetav nii kiirlaadijatest (ca 30 min 80%-ni aku mahtuvusest) kui tavapärasest seinakontaktist (ca 5 h 100%-ni aku mahtuvusest). 52 kilomeetri pikkune maksimaalne läbisõit elektrijõul (NEDC tsükli kohaselt) tähendab, et suure osa igapäevastest linnasõitudest on Outlander pistikhübriidiga tehtavad soodsat ning taastuvat elektrienergiat kasutades.

Seejuures on tegu maasturiga, mille nelikveosüsteem toimib samaväärselt Mitsubishi kõige maastikusuutlikumate mudelitega. Auto hübriidajam koosneb kahest elektri- ja ühest bensiinimootorist, on võimeline sõitma nii puhtalt elektri jõul, hübriidseades, mille puhul bensiinimootor laeb akut ja toidab energiaga elektrimootoreid kui auto vedamiseks korraga nii elektrimootoreid kui bensiinimootorit kasutades.

Outlander PHEV autonoomsus (võime läbida vahemaad ühe laadimise ja tankimisega; NEDC tsükli kohaselt) on 824 kilomeetrit. Meedias traditsiooniliseks elektri- ja hübriidautode proovikiviks kujunenud Tallinna – Tartu vahemaad on sellega võimalik tankimata läbida mitu korda.

Outlanderi pistikhübriidi ostmiseks on võimalik taotleda riigi toetust kuni 9000 eurot või viiendiku jagu auto hinnast. Koos toetusega algab auto hind Eestis 34 400 eurost.

Head Uudised GoodNews