1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Mobiilse neti hind EL riikides alaneb Elisa kliendile 56% võrra
Mobiilse neti hind EL riikides alaneb Elisa kliendile 56% võrra

Mobiilse neti hind EL riikides alaneb Elisa kliendile 56% võrra

elisa_logoKuu aja pärast langevad Elisa kliendile oluliselt Euroopa Liidu riikides mobiilse interneti kasutamise ja helistamise hinnad. Mobiilse interneti hinnad alanevad alates 1. juulist 2014 rohkem kui poole ning kõneteenuste hinnad pea kolmandiku võrra.

Elisa juhatuse esimees Sami Seppäneni sõnul kasutab Elisa klient mobiilset internetti välismaal täna seitse korda rohkem, kui ta tegi seda aasta tagasi. „Mobiilse interneti hinnataseme normaliseerumine välisriikides on toonud kaasa selle, et meie klient ei lülita üle Eesti piiri liikudes nutiseadet välja, vaid jätkab mobiilse interneti kasutamist Euroopa Liidu riikides nagu koduski,“ sõnas Sami Seppänen.

Sami Seppänen märkis, et mobiilse interneti ja kõneteenuste hinnad Euroopa Liidu riikides on alanenud juba alates 2009. aastast ning mõju mobiilsideteenuste kasutamise aktiivsusele on olnud tähelepanuväärne, seda eriti viimase kahe aasta jooksul.

Alates 1. juulist 2014 alaneb Elisa kliendile kõige enam ehk 56% võrra mobiilse interneti kasutamise hind EL riikides, langedes seniselt 0,54 eurolt megabaidi eest 0,24 euroni.

Kõne vastuvõtmine muutub juulikuu algusest Elisa kliendile soodsamaks 29% võrra, makstes senise 0,084 euro asemel 0,06 eurot. Kõne algatamine EL riikides läheb soodsamaks 21% võrra, makstes senise 0,288 euro asemel 0,228 eurot minuti eest.

Ka SMS-de saatmine odavneb – alates 1. juulist 2014 tuleb tarbijal ühe sõnumi eest tasuda praeguse 0,096 euro asemel 0,072 eurot.

Mobiilse interneti kasutamisel on Elisa lisagarantiina oma klientidele üle maailma aktiveerinud automaatse sõnumiteavituse, mis annab kliendile teada, kui ta on mobiilset internetti kasutanud 60 euro eest. Soovi korral saab Elisa klient valida madalama või suurema limiidipiirangu.

Elisa (www.elisa.ee) on Põhjamaade juhtiv sideteenuste pakkuja, mille aktsiad on avalikult noteeritud NASDAQ OMX Helsingi börsi suurte ettevõtete nimekirjas. Elisa teenindab Põhjamaades ligikaudu kaht miljonit klienti, sealhulgas Eestis üle 645 000 kliendi. Eestis suuruselt teine mobiilsideoperaator Elisa pakub oma klientidele laia valikut erinevaid mobiili- ja andmesideteenuseid. Vahendame läbi sidevõrkude inimestele elamusi ja parandame ettevõtete tootlikkust. Elisa keskendub eraklientidele ja ettevõtetele suunatud IKT- ja võrguteenuste arendamisele. Elisa ja juhtiv globaalne mobiilsideoperaator Vodafone on sõlminud laiaulatusliku koostöölepingu, mille kohaselt pakuvad ühisteenuseid 40 erinevas riigis. Elisa Eesti AS käive oli 2013. aastal 94,8 miljonit eurot.

Head Uudised GoodNews