1. Avaleht
  2. Majandus
  3. MODERNSEIM ÄRIHOONE! Eile avati võimsalt Eesti modernseim ärihoone Explorer
MODERNSEIM ÄRIHOONE! Eile avati võimsalt Eesti modernseim ärihoone Explorer

MODERNSEIM ÄRIHOONE! Eile avati võimsalt Eesti modernseim ärihoone Explorer

Foto: Martin Dremluga
Foto: Martin Dremljuga

Tallinna sadamaalal asuva ärihoone Explorer ehituslik kvaliteet, tehnilised lahendused ja keskkonnasäästlikkus teevad sellest Eesti modernseima omasuguste seas.

Linnahalli vahetus läheduses (Kai 1) asuv Explorer ehitati jälgides maailma rangeimaid keskkonnasäästlikkuse nõudeid, et sellele edukalt taotleda sertifikaati LEED Platinum. Nii nõudlike kriteeriumide järgi ei ole Eestis ehitatud ühtki hoonet.

Exploreri arendaja, Capital Milli tegevjuhi Igor Möldri sõnul on teoks saamas aastate eest seatud visioon kujundada sadamaalast terviklik, innovaatiline ja keskkonnasõbralik äri- ja elukeskkond.

“Tallinna linnasüda on liikumas mereäärde, sadama-alale. Ärihoonete Explorer ja Navigator näol on siin juba praegu Baltimaade parimad töötingimused. Nende vahele kerkiv Promenaadi maja seab uue standardi südalinna elumajade ehituses. See on keskkond, kus inimesed soovivad elada ja töötada,” ütles Mölder. “Oleme sadama-ala arendustegevusse pühendanud parimad teadmised ja suurima tähelepanu, sest oma väljapaistva asukoha ja lõputu ajalooga väärib see vaid parimat.”

Martin Dremluga

Lisaks ehituslikule kõrgpilotaažile, paistab Explorer silma ka ainulaadse fassaadilahenduse poolest. Nimelt katavad kõiki seinu LED-paneelid, mis võimaldavad kuvada 360 kraadi ulatuses nii staatilist kui liikuvat pilti. Ehk sisuliselt on kogu hoone fassaadi võimalik kasutada suure ekraanina.

LEED-sertifikaadi edukaks taotlemiseks tuleb kõrgeid keskkonnasäästlikkuse nõudeid järgida igas etapis, planeerimisest igapäevase majandamiseni. Ärihoonele Navigator väljastati eelmisel aastal sertifikaat LEED Gold, sel kevadel jõuab lõpule Explorerile sertifikaadi LEED Platinum taotlemine.

Foto: Martin Dremljuga

“Mul on väga hea meel, et meie ehituspartneriks on YIT Ehitus, sest koos viime edukalt ellu vägagi ambitsioonikat plaani,” lisas Mölder. “Navigator ja Explorer on olnud väga nõudlikud projektid, mille õnnestumisel on võtmetähtsus olnud koostöö konstruktiivsusel ja usalduslikkusel. Näiteks esialgu B-energiaklassiga planeeritud Promenaadi maja kerkib hoopis veelgi säästlikumale A-energiaklassile vastavalt.”

Rohelist mõtteviisi on Capital Mill juurutanud ka Exploreris. Näiteks asub selle keldris jalgrattaparkla ja üldkasutatavad pesuruumid, maja ette tuleb elektriauto laadimispunkt. Maja fuajeest saavad töötajad kohtumiste tarbeks laenutada jalgrattaid.

Nõudlust tippkvaliteeti pakkuvate büroopindade järele näitab tõsiasi, et Explorer oli juba enne avamist peaaegu täielikult väljaüüritud. Uues hoones hakkavad paiknema näiteks Derivco Estonia, Tallink, advokaadibüroo Primus, Malwarebytes ja TEZ Tour.

Kokku saab on hoones 4500 rm büroopinda, lisaks ligi 670 m2 toiltustus- ja äripindu esimesel korrusel. Exploreril on kuus korrust, millest ülemisel on kahes otsas terrassid ning fassaadidel erisuunalised päikese ja kuumuse eest kaitsvad päikesesirmid. Terrassid on ka esimesel ja kolmandal korrusel. Paiknemine sadamaalal tähendab suurepärast ligipääsetavust Soomest tulevatele inimestele ning lisaks on tegemist ummikuvaba kesklinnapiirkonnaga.

Capital Mill OÜ asutati 2008 aasta alguses eesmärgiga korraldada investeeringuid Balti riikides asuvatesse ärihoonetesse ning suurendada nende väärtust kvaliteetse kinnisvarajuhtimise abil. Ettevõtte asutajateks ning partneriteks on pikaajalise kinnisvara- ja panganduskogemusega meeskond. Capital Milli juhtimise all on arvukalt kõrgelt hinnatuid ärihooneid Eestis, Lätis ja Leedus.

VAATA GALERIID!
Fotod: Martin Dremljuga

Head Uudised GoodNews