1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Noortel firmadel on võimalus Erasmuse toel õppereisideks
Noortel firmadel on võimalus Erasmuse toel õppereisideks

Noortel firmadel on võimalus Erasmuse toel õppereisideks

Foto: Loovtartu.ee
Foto: Loovtartu.ee

Tartu Loomemajanduskeskus osaleb kaheaastases projektis Jump-in, mille raames on keskusel plaan saata 12 loomemajanduse vallas tegutsevat alustavat ettevõtet üheks kuni kuueks kuuks Euroopa Liidu riikide ettevõtetesse, et arendada kontakte ja luua alus pikaajalistele koostöösuhetele.

Õppereisi otsene eesmärk on kogemuste omandamine või vahetamine, õppimine, turu-uuring või plaanitav koostöö. Projekti tegevusi rahastatakse Erasmuse programmist. Kuuludes Erasmuse võrgustikku, saab loomemajanduskeskus aidata ettevõtetel, kellel pole välisriikides vastuvõtvaid partnereid, otsida õppereisiks sobivat sihtriiki ja ettevõtet.

Loomemajanduskeskuse arendusjuhi Külli Hanseni sõnul planeerib loomemajanduskeskus projekti abiga aidata nii juba tegutsevaid loomeettevõtjaid kui ka loovisikuid, kellel on soov lähiajal oma ettevõtlusega alustada.

„See on harukordne võimalus just väikeettevõtete jaoks, kes soovivad hakata arendama eksporti, luua kontakte ning tutvuda potentsiaalse välisturuga. Meie saame aidata leida ettevõtetele vastuvõtvaid partnereid kõikides Euroopa Liidu maades, sest Erasmuse võrgustiku kaudu oleme ühenduses väga suure andmebaasiga,“ lisas Hansen.

Projekti juhtpartner on Siena Ülikool Itaalias ning teisteks partneriteks erinevad ettevõtlust arendavad katusorganisatsioonid Portugalis, Makedoonias, Iirimaal, Leedus ja Saksamaal.

Loomemajanduskeskus kuulutab lähikuudel välja konkursi neile loomemajanduse vallas tegutsevatele ettevõtetele, kes soovivad minna õppereisile 2014. aasta jooksul.

Head Uudised GoodNews