1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Nula soovib taas välja jagada 75 000 eurot
Nula soovib taas välja jagada 75 000 eurot

Nula soovib taas välja jagada 75 000 eurot

Kuus kuud kestev 75 000 € suuruse auhinnafondiga NULA inkubaator, mis keskendub ühiskondlike algatuste arendamisele, alustab neljandat hooaega.

Kodanikuühiskonna Sihtkapitali (KÜSK) ja Heateo Sihtasutuse loodud NULA inkubaatori eesmärk on leida uuenduslikke lahendusi teravatele probleemidele Eesti ühiskonnas. Inkubaatorisse oodatakse lahendusi, mis võivad olla seotud perede toimetuleku, hariduse, eakate elukvaliteedi, keskkonna, vaimse tervise või mõne muu kriitilise probleemiga.

“NULA on suurepärane võimalus töötada tippspetsialistidega, et heast ideest sünniks reaalselt toimiv lahendusmudel. Kolmeaastane kogemus on andnud meile teiste hulgas näiteks Topsiringi, kes ühekordsete topside kasutust ühiskonnas vähendab, või Tugitakso, kes erivajadustega inimeste transpordimuresid leevendab,” sõnas KÜSK toetuste juht Mari-Liis Dolenko.

Mõtteid, kuidas jõuda parimate lahendusteni ja võimalust kohtuda samast teemast huvitatud inimestega, pakuvad kolm inspiratsiooniõhtut: 20. märtsil Tartus, 21. märtsil Tallinnas ja 27. märtsil Narvas. Ideid saab esitada 4. aprillini inkubaatori kodulehel. Kümme parimat lahendust saavad ideed arendada kuuekuulises inkubaatoris ekspertide ja mentoritega. Aasta lõpus selguvad kolm algatust, mis saavad 25 000 eurot starditoetust.

Kodanikuühiskonna Sihtkapital on siseministeeriumi haldusalas organisatsioon, mille eesmärgiks on toetada vabaühenduste arengut ja tugevdada kodanikuühiskonda. Aastatega on erinevate konkursside ja taotlusvoorude raames arendatud sadade vabaühenduste võimekust ning toetatud tuhandeid kodanikualgatuslikke ettevõtmisi üle Eesti.

Heateo Sihtasutus kasvatab ja käivitab ühiskondlikke probleeme lahendavaid algatusi aastast 2003. Heateo SA portfellist on teiste hulgas sirgunud SA Noored Kooli, MTÜ Uuskasutuskeskus ja SA Kiusamisvaba Kool.

Head Uudised GoodNews