1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Õpilasfirmad otsivad lahendusi, kuidas olla keskkonnasäästlikumad ja jätkusuutlikumad
Õpilasfirmad otsivad lahendusi, kuidas olla keskkonnasäästlikumad ja jätkusuutlikumad

Õpilasfirmad otsivad lahendusi, kuidas olla keskkonnasäästlikumad ja jätkusuutlikumad

Terve eesoleva nädalavahetuse jooksul toimub Tallinnas rahvusvaheline õpilaskonverents, kus osalevad noored Soomest, Lätist, Leedust ja Eestist ning mille eesmärgiks on õpilasfirmade ideede rohelisemaks ja jätkusuutlikumaks muutmine.

„Õpilasfirmad on alati peegeldanud kogu ühiskonnas toimuvat ja nii on ka keskkonnasääst, jätkusuutlikus ning taaskasutamine olnud viimasel ajal paljude õpilasfirmade keskseks ideeks, mida konverentsil aitame veel edasi arendada,“ selgitas JA Eesti direktor Kersti Loor. „Lisaväärtusena luuakse konverentsil rahvusvahelised õpilasfirmad ning see annab noortele hästi aimu kui palju siiski peab äri tegemisel riikide ja kultuuride vaheliste erinevustega arvestama. Sellist ainulaadset kogemust rahvusvahelisest ärist pole isegi paljudel päris ettevõtjatel.“

Loodavate õpilasfirmade äriideedena on õpilased juba välja käinud näiteks idude kasvatamise tehnoloogia, laualampide ereduse regulaatori, looduslähedased õhuvärskendajad, erinevad puidust valmistatud tooted jpt.

Jätkusuutliku eluviisi ja majandamise teema tutvustamist alustatakse õpilaste isiklikust kogemusest ja oma majapidamisest ning seejärel kantakse kogemus edasi loodavatesse õpilasfirmadesse. Äriideede ja õpilasfirmade arengut toetavad nii praktiliste kui ka teoreetiliste näpunäidetega mentorid ja valdkonna spetsialistid.

Konverentsile on oodatud ligi 79 õpilast ja õpetajat Soomest, Lätist, Leedust ja Eestist ning kohale tulles on noortel juba eelnevalt olemas toimivad õpilasfirmad või vähemalt idee, mille kallal nad kolme päeva jooksul aktiivselt töötavad. Loodavad rahvusvahelised õpilasfirmad jätkavad tegevust kogu järgneva õppeaasta.

Konverents „Sustainopreneurship – Easier Done Than Said“ toimub Kesk-Läänemere ühisõpilasfirmade programmi raames ning selle eesmärgiks on pakkuda noortele juba keskkooliajal kogemust rahvusvahelisest ärist. Projekti rahastab Norden.

Head Uudised GoodNews