1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Otepää avab Tšetšeenia infopunkti
Otepää avab Tšetšeenia infopunkti

Otepää avab Tšetšeenia infopunkti

Laupäeval, 22. detsembril allkirjastavad Tšetšeenia Vabariigi turismiminister Muslim Baitazijev ja Otepää vallavanem Kaido Tamberg koostöödeklaratsiooni.

„Mul oli sügisel põgusalt võimalik külastada Tšetšeeniat. See on turvaline ja külalislahke maa tohutu loodus- ja kultuuripärandiga. Usun, et meie kaasmaalased leiavad peagi tee Kaukaasia südamesse. Täna on meil vastuvisiidil härra Baitazijev, kellega avame Otepääl Tšetšeenia infopunkti,“ kommenteeris sündmust Tamberg.

Kokkuleppe kohaselt avavad kaks mägirahvaste pealinna teineteisele oma turismiinfoväravad: Otepää Turismiinfokeskuses avatakse Tšetšeenia infolett ning Tšetšeenia pealinnas Groznõis Otepää ja Eesti infolett. Avatavas infopunktis on saadaval Tšetšeeniat kui reisisihtkohta tutvustavad trükised vene, inglise ja eesti keeles.

Otepää ja Eesti infostendi avamine Groznõis on plaanis järgmise aasta märtsis-aprillis, kui piirkonna turismiettevõtjaid ja reisikorraldajaid oodatakse Tšetšeeniasse reklaamreisile.

„Kaukaasias elab 15 miljonit inimest. See on kasvava ostujõuga piirkond, kus kindlasti tasub olla meie turismiinfoga kohal. Loodame peagi meil ka sealtmaalt suusatajaid ja muidu huvireisijaid näha,“ lisas Tamberg.

Lisaks turismiinfokoostööle planeerivad Otepää ja Groznõi kultuurikoostööd, nagu kollektiivide vastastikku esinemised ja ühisürituste korraldamine.

Head Uudised GoodNews