1. Avaleht
  2. Toode
  3. PALJU ÕNNE! Eesti tudeng võitis maineka rahvusvahelise disainiauhinna
PALJU ÕNNE! Eesti tudeng võitis maineka rahvusvahelise disainiauhinna

PALJU ÕNNE! Eesti tudeng võitis maineka rahvusvahelise disainiauhinna

Eesti tudeng võitis maineka rahvusvahelise disainiauhinnaEesti Kunstiakadeemia tootedisaini üliõpilase Mihkel Masso disainitud elektrikeris HUUM Drop võitis tuntud rahvusvahelise disainiauhinna Red Dot: Product Design 2015 – tegu on viienda Red Dot auhinnaga, mille on pälvinud Eesti disainerite looming.

Kultuuriministeeriumi arhitektuuri- ja disaininõunik Veronika Valk märkis, et Red Dot auhinna saamine on väga tore uudis, sest Mihkel Masso kerisedisain on suurepärane näide sellest, kuidas nutikas tootedisain võib anda vägagi tuttavatele esemetele täiesti uue kvaliteedi. “Teeb rõõmu, et seda on rahvusvaheliselt märgatud ja veel nii kõrgel tasemel. Eestisse on nüüdseks jõudnud juba viis Red Dot auhinda. Minule kõneleb see Eesti disaini ja seeläbi ka disainihariduse kõrgest tasemest,“ lisas Valk.

Eesti ettevõtte HUUM OÜ toodetava kerise Drop on disaininud Mihkel Masso, see loodi Eesti Kunstiakadeemia tootedisaini osakonna ja Huum OÜ ühise arendusprojekti raames, mida toetas ka Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus.

Red Dot on maailma prestiižseim disainiauhind, mida on antud välja juba 60 aastat. Lisaks tootedisainile antakse auhinda välja ka kommunikatsioonidisaini- ja disainikontseptsiooni kategooriates.

Head Uudised GoodNews