1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Parima väikeettevõttest praktikakoha tiitli sai Top Marine OÜ
Parima väikeettevõttest praktikakoha tiitli sai Top Marine OÜ

Parima väikeettevõttest praktikakoha tiitli sai Top Marine OÜ

Foto: Pixabay

Eesti Tööandjate Keskliit tunnustas parima väikeettevõttest praktikakoha tiitliga ujuvkaide tootmisele spetsialiseerunud ettevõtet Top Marine OÜ.

Eile andis keskkonnaminister Siim Kiisler üle 2018. aasta parima väikeettevõtte praktikakoha auhinna ujuvkaidele spetsialiseerunud Top Marine OÜ-le, kes paistis silma põhjaliku ja läbimõeldud praktikakorraldusega.

“Praktikavõimaluste pakkumine on kõigile osapooltele kasulik – noortele, haridusasutustele ja ettevõttele endale, kuid see nõuab töötajatelt lisapanust ja ajalist pühendumust. Mul on hea meel, et Top Marine OÜ on leidnud oma väikeses kollektiivis jõudu pühendada end tulevase tööjõu arendamisele,” ütles Kiisler.

Top Marine OÜ juhataja Andry Prodeli sõnul on praktika hea võimalus selleks, et lisaks teoreetiliste teadmiste omandamisele on võimalik ka praktilistele tegevustele käed külge panna. „2007. aastal tulime Lääne-Virumaale põhjusel, et siin asub Rakvere Ametikool. Selle kooli õpilased saavad meie ettevõttes kindlasti väga hea töökogemuse ja niisama end praktikast läbi vedada ei saa,” lisas Prodel.

Eesti Tööandjate Keskliit tunnustab igal aastal üht kuni 49 töötajaga tööandjat, kelle tegevus praktika- ja/või töökohapõhise õppe kohtade pakkumisel paistab silma süsteemse ja järjepideva lähenemisega. “Top Marine OÜ eristub pühendunud juhendamise ja igale praktikandile personaalse lähenemise poolest,” sõnas Eesti Tööandjate Keskliidu haridusnõunik Anneli Entson. “Ettevõtte konkursile esitanud Rakvere Ametikool tõi lisaks välja ka selle, et praktika sisu arutatakse kooliga alati läbi ja antakse jooksvalt tagasisidet, et ettevõtte vajadused ja koolis õpetatav käiksid käsikäes. Samuti pööratakse praktika jooksul palju tähelepanu tööohutusele,” lisas Entson.

Top Marine OÜ eristub pühendunud juhendamise ja igale praktikandile personaalse lähenemise poolest.

Võitja saab auhinnaks klaasikunstnik Ivo Lille valmistatud skulptuuri ning õiguse kasutada spetsiaalset konkursi võitja märgist. Eelmisel aastal sai parima väikeettevõttest praktikakoha tiitli restoran Mr. Jakob Otepääl ja 2016. aastal Gurmeeklubi OÜ.

Parima praktikakoha konkurssi korraldab Eesti Tööandjate Keskliit koostöös SA Innove ja Haridus- ja Teadusministeeriumiga. Konkurssi rahastavad Eesti riik, Euroopa Sotsiaalfond ja Eesti Tööandjate Keskliit.

Head Uudised GoodNews