1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Rae vald saab omale suurima elamusspordikompleksi terves Euroopas
Rae vald saab omale suurima elamusspordikompleksi terves Euroopas

Rae vald saab omale suurima elamusspordikompleksi terves Euroopas

Rae vald saab omale suurima elamusspordikompleksi terves EuroopasSiseministeerium ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) toetavad rahvusvahelistele nõuetele vastava elamusspordikompleksi rajamist Rae valda Peetri külla.

EASi regionaalarengu keskuse direktori Monica Hankovi sõnul luuakse toetuse abil  atraktsioon, mille kaudu on võimalus tutvustada noortele üle maailma Eestit kui atraktiivset sihtkohta. „Ekstreemspordi huviliste ja harrastajate põhilise vanusrühma moodustavad noored, kellele tekib rajatava keskuse näol põhjus Eesti külastamiseks ja siin treenimiseks,“ selgitas Hankov. Hankov lisas, et rahvusvahelise jalgrattaliidu UCI nõuetele vastav BMX krossirada võimaldab Eestis läbi viia rahvusvahelisi karika- ja suurvõistlusi.

Toetuse saaja, MTÜ Elamusspordikeskus Ühingu esindaja Mario Kalmre sõnul on kompleksi kavandatud sisehall, mis koosneb BMX-krossi treeningrajast ja skateparkidest, trampoliinidest, poroloonbasseinidest, drop-in atraktsioonist ja paljust muust. „Kõik see loob unikaalse võimaluse treenida ja võistelda Eestis aastaringselt ilmastikust olenemata. Sealjuures on betoonist väliskatepark suurim omalaadne skatepark Baltikumis,“ ütles Kalmre. Ta lisas, et kompleksi hakati kavandama 2010. aasta alguses ja selle rajamisega alustati nüüd. „Võib olla on isegi hea, et saame reaalselt alustada hiljem, sest ekstreemalade ja kasutusele võetud aktratsioonide areng on viimase kolme aasta jooksul olnud väga kiire. Nüüd oleme kavandanud sisehalli trampoliinid ning lisaks põhialadele atraktsioonid lumelaua ja freestyle suusatajatele, rulluiskudele ja mägiratastele. Freestyle suusatamine on muutunud aina populaarsemaks, on ju Eestiski maailma tippu kuuluv Kelly Sildaru,“ täpsustas Kalmre.

Siseminister Hanno Pevkur: „Piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meetmest on Eestisse rajatud mitu olulist turismiatraktsiooni, teiste seas näiteks Jääaja Muuseum, Audru ringrada ja Kiviõli seiklusturismikeskus. Nüüd on ka Tallinna lähedale tulemas keskus, mis valmides saab loodetavasti igas vanuses harrastajate seas populaarseks,“ ütles Pevkur. „Uuel Euroopa Liidu finantseerimisperioodil plaanime samalaadse toetusmeetmega jätkata. Uuendusena on kavas anda maakondadele määravam roll piirkonnale oluliste objektide välja valimisel,“ lisas Pevkur.

Spordikompleksi rajamine läheb maksma enam kui 3,7 miljonit eurot. EAS ja Siseministeerium toetavad spordikompleksi 3,1 miljoni euroga. Toetus tuleb Siseministeeriumi valitsemisalas väljatöötatud meetmest „Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine“, mida rahastatakse EASi kaudu Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meetmest on perioodil 2007 –2014 toetatud 55 külastuskeskkonna arendamisele suunatud projekti kogusummas ligi 70 miljonit eurot.

Head Uudised GoodNews