1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Rahanduskomisjon soovib lihtsustada erimärgistatud kütuse kasutamist
Rahanduskomisjon soovib lihtsustada erimärgistatud kütuse kasutamist

Rahanduskomisjon soovib lihtsustada erimärgistatud kütuse kasutamist

vedelkütusRiigikogu rahanduskomisjon valmistab ette muudatusettepanekut vedelkütuse erimärgistamise  seadusesse, et võimaldada kütmisel ning elektri tootmisel täiendava aktsiisimaksu tasumise kohustuseta kasutada varem soetatud kütust.

“Saatsin rahandusministeeriumile kirja, et saada hinnang, missugune on mõju riigieelarvele, kui ka järgneval kütteperioodil saaks varem ostetud kütust kasutada ilma täiendava maksukohustuseta. See tähendaks kütuse väljapumpamise ja tagastamise kohustuse kaotamist,” ütles Vassiljev. Valitsuse algatatud ja mullu suvel vastuvõetud seaduse järgi tuleb 1. mail enam kui 100-liitrine kütusevaru müüjale tagastada. See regulatsioon on praktikas keerukas ning ebamõistlik, nentis Vassiljev.

Rahanduskomisjoni algatusel on menetluses vedelkütuse erimärgistamise seaduse § 81 muutmise seaduse eelnõu (841 SE), mille eesmärgiks on võimaldada kogu erimärgistatud vedelkütuse jääk selle valdajal sihtotstarbeliselt lõpuni tarvitada aktsiisivahe tasumisel. Vassiljevi sõnul valmistatakse komisjonis ette võimalust erimärgistatud kütuse kasutamise reeglite täiendavaks leevendamiseks.

Head Uudised GoodNews