1. Avaleht
  2. Toode
  3. Rakvere tõi turule toored hakklihapallid ja -kotletid
Rakvere tõi turule toored hakklihapallid ja -kotletid

Rakvere tõi turule toored hakklihapallid ja -kotletid

Rakvere_tooted hakklihapallid ja hakk-kotletidRakvere lihakombinaat soetas Saksamaalt uue hakklihaliini, mis võimaldas ettevõttel laiendada hakklihast toodete tootmist ning tuua esimest korda turule uued, värskest hakklihast hakklihapallid ja hakk-kotletid.

“Hakklihast valmistatud toored ning küpsetamiseks valmis kotletid, pihvid ja lihapallid on maailmas väga levinud ning kõrgelt tarbitav tootekategooria, mille müügimahud on võrreldavad näiteks tooreste grillvorstidega,” ütles Rakvere turundusjuht Triin Lõoke. “Eesti turul valitses seni antud segmendis pigem tühjus, kuid Rakvere asus seda täitma 1. oktoobrist, mil meie uute toodete esimesed partiid poodidesse jõuavad”.

Saksamaalt, Rakvere pikaajalise partneri käest ostetud uutel tootmisseadmetel hakati tootma kahte uut toodet: koduse hakkliha baasil valmistatud tooreid kotlette ja lihapalle, mis on valmis keetmiseks, hautamiseks, küpsetamiseks või praadimiseks. Uudne pesadega pakend aitab toodete kuju hoida ning välistab nende kokkukleepumise.

“Uute toodete eeliseks on mugavus. Tootjana oleme teinud tarbija eest mitu ettevalmistussammu juba ära: kvaliteetne hakkliha on maitsestatud ning vormitud parajateks lihapallideks ja kotlettideks, mida võib otse pakist ahju, pannile või potti panna. Roog valmib mõnekümne minutiga. Samas ei ole tegemist poolfabrikaadiga, vaid värske kodumaise hakklihaga,” lisas Triin Lõoke.

Värskest hakklihast valmistatud uued tooted on sortimendis juhtivates Eesti jaekettides ja supermarketites, nagu näiteks Rimi, Selver, Prisma, ETK ja Stockmann. Samuti leiab tarbija uusi tooteid väiksemate poekettide kauplustelettidelt üle Eesti.

Rakvere tooted kuuluvad AS HKScan Estonia tootevalikusse. HKScan Estonia on Eesti suurimaid toiduainetööstuse ettevõtteid, mis kuulub HKScan kontserni. HKScan on Põhjamaade juhtiv lihaekspert. HKScan toodab, müüb ja turustab tugevate kaubamärkide all kvaliteetset ja vastutustundlikult toodetud sea- veise-, linnu- ja lambaliha, töödeldud liha ning valmistoite. HKScani klientideks on jaemüügi-, tööstus-, toitlustus ja ekspordisektorid ning ettevõtte koduturud asuvad Soomes, Rootsis, Taanis ja Baltimaades. HKScan ekspordib oma tooteid peaaegu 50 riiki. HKScan Grupi 2013. aasta netokäive oli 2,1 miljardit eurot ning kontsernis töötab ligi 7 700 töötajat, mis teeb kontsernist ühe Euroopa juhtiva lihaettevõtte.

Head Uudised GoodNews