1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Renault allkirjastas kokkuleppe noorte ja staažikamate töötajate värbamiseks
Renault allkirjastas kokkuleppe noorte ja staažikamate töötajate värbamiseks

Renault allkirjastas kokkuleppe noorte ja staažikamate töötajate värbamiseks

RenaultGroup_53269_global_enRenault allkirjastas ametiühingutega (CFE-CGC ja CFDT) kolmeaastase kokkuleppe noorte ja staažikamate töötajate värbamiseks ja põlvkondadevahelise solidaarsuse arendamiseks.

Kõnealuse kokkuleppega võtab Renault endale täpsed kohustused noorte inimeste värbamise ja värvatavuse osas: enam kui 2000 töö- ja õppelepingut aastas, 800 töölepingut noortega kolme aasta jooksul, 30% uutest täidetavatest tähtajatutest töökohtadest jäetakse noortele ja 10% inimestele, kes on kontsernis varem töötanud töö- ja õppelepinguga. Ekspertteadmiste edastamise korraldamiseks arendab ettevõte sisekoolitusi, kusjuures 30% koolitustest viivad läbi kontserni staažikad töötajad. Rakendatakse ka uuenduslikke meetmeid, näiteks osalise ajaga töö ekspertteadmiste edastajale.
Renault läheb uue kokkuleppega veelgi kaugemale ja võtab endale mitu kohustust:

–        Töö- ja õppelepingutega värvatud noorte osakaal on 5% kogu tööjoust (ehk enam kui 2000 töö- ja õppelepingut aastas). Renault korraldab koostöös värbamisettevotetega kõigis oma piirkondlikes keskustes esimese töökoha foorumeid, et aidata noori inimesi, kellel ei ole õnnestunud siseneda tööturule.
–        30% käesolevast ajast kuni 2016. aastani täidetavatest tähtajatu töölepinguga ametikohtadest jäetakse alla 30-aastastele noortele.
–        10% käesolevast ajast kuni 2016. aastani täidetavatest tähtajatu töölepinguga ametikohtadest jäetakse kontserni endistele praktikantidele ja kontsernis töö- ja õppelepinguga töötanud inimestele.
–        800 kohalike tööhõiveasutuste identifitseeritud kvalifikatsioonideta noort tööotsijat saavad tööd 12 kuni 24 kuu pikkuste praktika- või oskuste arendamise lepingutega.

Renault jätkab ka jõupingutuste tegemist vanemate inimeste tööl hoidmise, raskete tööde kõrvaldamise abil töötingimuste parandamise ja väljaõppe korraldamise vallas. Nimetatud jõupingutused lähevad kaugemale varasemate kokkulepetega sätestatud meetmetest, näiteks üle 45-aastaste karjääri ülevaatus või üle 58 aasta vanuste töötajate töölt vabastamine.

Renault hoiab üle 55-aastaste töötajate osakaalu praegusest kuni 2016. aasta detsembrini 14% ja jätab 2% täidetavatest tähtajatute lepingutega ametikohtadest vähemalt 50-aastastele inimestele.

Renault jätkab ka ettevõttesiseste koolituste läbiviimist ilma ealise diskrimineerimiseta. 2012. aastal sai koolitusel osaleda 70% üle 45-aastastest.

Head Uudised GoodNews