1. Avaleht
  2. Toode
  3. Renault Clio RS – Baltimaade aasta sportauto 2014
Renault Clio RS – Baltimaade aasta sportauto 2014

Renault Clio RS – Baltimaade aasta sportauto 2014

Renault Clio RS - Baltimaade aasta sportauto 2014Sportlik Renault Clio RS võitis ajakirja Top Gear esmakordselt Baltikumis läbi viidud auhinnajagamisel Baltikumi aasta sportauto auhinna. 1,6-liitrise ning 200-hobujõulise mootoriga Renault Clio RS võistles tiitli eest Nissan Juke Nismo, Peugeot 208 GTi ja Kia pro_cee’d GT-ga.

Kõigi kolme Balti riigi Top Geari ajakirjanikud, ajakirja tellijad ja autospordiprofid läbisid 10 päeva jooksul Leedus, Lätis ja Eestis enam kui 49 000 km ja hindasid 22 erinevat autot. Uus Renault Clio RS, mille tootmises osalesid Renault’ spordiosakonna insenerid, võitis Kaunase lennujaamas konkurentidega peetud vihase võitluse järel auväärse tiitli.

Uus Clio RS, mis saavutab 6,7 sekundiga kiiruse 100 km/h, jättis suurepärase mulje professionaalsetele autospordiekspertidele Martynas Samuitisele ja Ramūnas Šaučikovasele, kes aitasid valida kõige sportlikumat luukpäraga autot. Kogenud ralliasjatundjad hindasid kõnealuse Renault’ mudeli tõelisele sportautole kõige lähemaks.

Seda seisukohta jagab ka andekas Leedu võidusõitja Jonas Gelžinis. Tema arvates saab Clio RSi kergesti muundada vastavaks tõelise autospordi vajadustele – peab ainult eemaldama tagaistme, paigaldama turvarõngad ning auto võib minna otse rajale.

Renault’ spordiosakond paigaldas mudelisse stardikontrollisüsteemi, mis võimaldab autol käivituda kiiresti ja vältida rataste pöörlemist. Adrenaliiniarmastajad hindavad eriti võidusõidurežiimi, mis lubab täielikult välja lülitada ESC-i ja veojõukontrollisüsteemi ASR ja nautida ehedaid emotsioone, mida professionaalsed võidusõitjad tunnevad rajal. Lisaks on Clio RS varustatud kuuekäigulise kahe siduriga automaatkäigukastiga EDC, mis võimaldab sisse lülitada täiesti manuaalse režiimi.

Head Uudised GoodNews