1. Avaleht
  2. Toode
  3. Renault kontsern on Euroopas esikohal madala CO2 emissiooni poolest
Renault kontsern on Euroopas esikohal madala CO2 emissiooni poolest

Renault kontsern on Euroopas esikohal madala CO2 emissiooni poolest

Tuginedes 2013. aasta esimese poole sõiduautode müügitulemusele, on Renault kontsern Euroopa liider madala COheitgaasi taseme poolest. Selline koht edetabelis on saavutatud tänu mudelite uuenduskuurile, Energy mootorite edukusele ja elektriautode müügi kasvule.

Tuginedes 2013. aasta esimese poole sõiduautode müügitulemusele on Renault’l keskmine näitaja 115.9g CO2/km* sõiduki kohta (allikas: AAA-DATA**).

Sellise tulemuse on Renault kontsern saavutanud tänu hiljutisele mudelite uuenduskuurile. Uued Twingo, New Clio, Captur, Mégane ja Dacia Sandero mudelid eritavad vähem kui 100g CO2/km. Väikeste viiekohaliste diiselautode seas on uus Clio Energy dCi 90 eco2 oma klassi liider 83g/km. Üleüldiselt eritavad uued Renault Clio mudelid 18.5g vähem CO2/km kui eelmise põlvkonna mudelid.

“Turuliidri rolli saavutamine näitab, et meie Energy mootorite valik ja elektriautode strateegia ühendamine kannavad vilja,” ütles Renault kontserni keskkonnakaitseplaani juhataja Jean-Philippe Hermine. “Tänu nendele uuendustele saavutab Renault käegakatsutavaid tulemusi ning oma eesmärgi: märkimisväärselt vähendada oma tegevustega pikaajalist ökoloogilist jalajälge. Samaaegselt on need muutused kasulikud nii planeedile kui ka meie klientidele,“ lisas Hermine.

Renault elektriautode müük on märkimisväärselt panustanud kogu grupi madala CO2 heitgaaside taseme saavutamisele.

Tervikuna on muutunud kogu Renault kontserni mudelite CO2 emissiooni keskmine tase kilomeetri kohta, mis on paranenud ligi 10g võrreldes 2013. aasta esimest poolaastat 2012. aasta samade näitajatega, langedes 125.5g-lt/km 115.9g-le/km.

Head Uudised GoodNews