1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Reola Gaas toob Eestisse esimese LNG tankla
Reola Gaas toob Eestisse esimese LNG tankla

Reola Gaas toob Eestisse esimese LNG tankla

Reola GaasAS Reola Gaas toob sel sügisel Eestisse esimese LNG tankla, millega astutakse suur samm Eesti mootorikütuste turul. Tankla on mobiilne ja on mõeldud LNG kütust tarbivate sõidukite tankimiseks sõidukipargi asukohas.

Reola Gaasi juhatuse liikme Allan Pohlaku sõnul on tankla toomine Eestisse vajalik, kuna ettevõte tutvustab sel sügisel kaasmaalastele SOLBUS-i tehases toodetud LNG demobussi. Samuti on käimas läbirääkimised veoettevõtetega LNG veokite ja busside laialdasemaks kasutuselevõtuks. „Nüüd, kui on olemas oma LNG tankla, on ka klientidel rohkem julgust uue keskkonnasõbraliku ning soodsa kütuse kasutuselevõtmisega edasi liikuda“ nentis Pohlak.

Reola Gaasi juhatuse esimehe Jaanus Mummi sõnul on gaasil töötavate veokite ja autobusside kasutamine tõusev trend paljudes Euroopa riikides, sealhulgas Eestis. „Ettevõtte eesmärk on suurendada keskkonnasõbralike alternatiivkütuste kasutust kohalikul turul, kuna see on majanduslikult kasulik ning vähendab oluliselt õhusaastet. Samuti annab lähitulevikus rajatav LNG-terminal kindlust, et maagaasi hind kujuneb reaalselt toimiva turu põhimõtetel ja tagab tarbija jaoks läbipaistva ja parima hinna-kvaliteedi suhte “ lisas Mumm.

Reola Gaas on Alexela Groupi ettevõte, millel on ligi 50-aastane töökogemus gaasi valdkonnas. Reola Gaas omab Eesti suurimat vedelgaasi terminali ning tegeleb maagasi (CNG, LNG) müügiga. Reola Gaas on Poola autobussitootja Solbus, mille tootevalikusse kuuluvad diisli, CNG ja ainukesena Euroopas LNG-gaasiga sõitvad bussid, ametlik esindaja Eestis ja Soomes.

Head Uudised GoodNews