1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Robert Kitt: Hea eeskuju on nakkav
Robert Kitt: Hea eeskuju on nakkav

Robert Kitt: Hea eeskuju on nakkav

Swedbank_Hea eeskuju on nakkavEesti esimene, just esimeste käega katsutavate prototüüpide rahastamiseks loodud fond Prototron, on nüüdseks tegutsenud enam kui poolteist aastat. Selle aja jooksul on taotlusvoorudesse esitatud enam kui 400 ideed, millest rahastuse on saanud 11 meeskonda kogusummas 158 536 eurot. Need on kõnekad numbrid, mis näitavad, et Eesti inimestes on nutikust ja pealehakkamist.

Swedbank tunneb head meelt, et Prototroni abiga on mitmed suurepärased ideed juba tooteks saanud ja rahvusvahelisele turule jõudnud. Uued, nii igapäevast elukorraldust lihtsamaks muutvad, kui ka mõne täppisteaduse valdkonnas toimetamise kõrgemale tasemele tõstvad lahendused on peagi valmimas.

Möödunud aasta lõpus toimunud viimases taotlusvoorus said rahastuse meeskonnad Code2Kids ja Antelope Surgical Navigation. Neist esimene on arendamas rakendust, mis õpetab lastele programmeerimist ja laseb vanematel lapse õpiprotsessi jälgida. Antelope Surgical Navigation saab aga luua ühe mooduli operatsioonitarkvarast, mis võimaldab kirurgidel sooritada täpseid operatsioone läbi kirurgiliste instrumentide reaalajas positsioneerimise. Kui laste mänguline programmeerimisele suunamine toetab insenerioskuste omandamist, mis loodetavasti tulevikus ka Eesti majandusele positiivset mõju avaldab, siis Antelope Surgical Navigationi poolt vastavalt kirurgide vajadustele välja töötatud operatsioonitarkvara viib nende igapäevatöö uuele tasemele eelkõige oma kasutajasõbralikkuse ning praktilisusega.

Uus taotlusvoor on aga juba käimas, ideid oodatakse 15. märtsini.
Uuri lähemalt SIIT!

Lõpetuseks soovin avaldada heameelt selle üle, et ettevõtted ja ülikoolid on mõistmas koostöö tulemuslikkust ja prototüüpide rahastamise vajalikkust.
Hea eeskuju peab ikka uutele algatustele ja tegudele ärgitama!

Robert Kitt
Swedbanki ettevõtete panganduse juht

Head Uudised GoodNews