1. Avaleht
  2. Majandus
  3. SEB pakub investeerimist Hispaania, Portugali ja Itaalia aktsiaturgudele
SEB pakub investeerimist Hispaania, Portugali ja Itaalia aktsiaturgudele

SEB pakub investeerimist Hispaania, Portugali ja Itaalia aktsiaturgudele

SEB-logoEuroala võlakriisis keskset rolli mänginud Hispaania, Portugali ning Itaalia majanduse väljavaated on paranemas ning seetõttu pakub SEB uut investeerimishoiust, mis hõlmab kolme riigi aktsiaturge.

SEB säästmise ja investeerimise valdkonna äriarendusjuht Ülle Mathiesen märkis, et Euroopa seniste murelaste Hispaania, Portugali ja Itaalia tõusvad aktsiaturud ja langevad intressimäärad näitavad, et turu usaldus piirkonna vastu on taastumas ning investorid soovivad sellest osa saada. „Kolme riigi majanduse olukorra järkjärgulist  paranemist toetab majanduskasv nii globaalselt kui ka Euroopa tugevamates riikides. Samuti vähendavad madalamad intressimäärad riikide kõrgeid võlateenindamise kulusid, mis omakorda annab tõuke majanduskasvuks. Aktsiaturgude teekond ei saa kindlasti olema otsejoones ülespoole, kuid pikemas perspektiivis on regioon muutumas taaskord atraktiivseks võrreldes teiste arenenud tööstusriikide turgudega,“ märkis Mathiesen.

Hispaania majanduskasvuks oodatakse tänavu 0,9 protsenti ja 2015. aastal 1,0 protsenti. Tööturu olukord paraneb peale 2012. aasta reforme aegamööda ja kiirelt kasvav eksport on oluliselt parandanud jooksevkonto tasakaalu. Itaalia majandus peaks strukturaalsete reformide mõjul kasvama tänavu 0,6 protsenti ning kasv jõuab prognooside põhjal 2018. aastaks 2,0 protsendini. Portugali majandust veavad sisetarbimine ja tugev ekspordikasv. Ootused majanduskasvule on vastavalt 1,2 protsenti 2014. ja 1,5 protsenti 2015. aastal.

Uue investeerimishoiuse müügi alguskuupäev on 04.06.2014 ja pikkus 4 aastat. Minimaalne hoiusumma on 100  eurot ning lepinguid saab sõlmida kuni 02.06.2014 SEB internetipangas ja kontorites.

Hoiusumma säilimine on 100 protsenti garanteeritud. Hoiuse avamisel tuleb aga arvestada, et aktsiate hindu mõjutavad mitmed, sh ettenägematud asjaolud, mistõttu ei pruugi hinnad ootuspäraselt tõusta. Hoiuse puhul ei ole lisaintressi tulu garanteeritud.

Täpsemat infot uue investeerimishoiuse võimaluste ja intressitingimuse kohta leiab SEB veebileheküljelt www.seb.ee/investeerimishoius.

Head Uudised GoodNews