1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Selgusid „Eesti Ettevõtlik Vaim 2014“ nominendid
Selgusid „Eesti Ettevõtlik Vaim 2014“ nominendid

Selgusid „Eesti Ettevõtlik Vaim 2014“ nominendid

Leidlik_edukasKonkursi žürii selgitas „Eesti Ettevõtlik Vaim 2014“ kandidaatide hulgast välja nominendid.

Konkursil sai sel aastal osaleda viies kategoorias ning allpool on märgitud kategooriate lõikes nominendid.

PÕLVKONDADE JÕUD – aasta pereettevõte

Dimela AS on veterinaarravimite ja -instrumentide, tervislike söödalisandite ning lemmikloomakaupade hulgimüügiga tegelev ettevõtte Baltikumis alates aastast 1992. Ettevõttes töötab 3 pereliiget ja juhtimine on üle antud nooremale põlvkonnale.

Peetri Puit OÜ on 2002. aastal tootmist alustanud puidutöötlemisettevõte Põlvamaal. Ettevõttes töötab 3 pereliiget esindades 2 põlvkonda.

Virato OÜ on väikesest  talust välja kasvanud toorpiima tootmise ja tõuloomakasvatusega tegelev ettevõte Põltsamaa vallas. Ettevõttes töötab 17 inimest, kellest 4 on oma pere liikmed – 3 põlvkonna esindajad.

PARIM NAISETTEVÕTJA – aasta naisettevõtja

Pille Peri on OÜ Flamelle omanik, mis on alates 1997 aastast valmistanud töörõivaid.

Kristi Täht on oma ettevõtete fookuse suunanud rõivaste tootmisse ning eelmisel aastal ostis Kristi Täht tagasi Marati kaubamärgi.

Terje Nepper tegeleb majutuse ja toitlustuse vallas. 2012.a. ettevõtted Arensburg Boutique Hotel& Spa ja Veski Trahter ning alates septembrist 2013 lisandus Arensburgi Meedla koda.

MAA SOOL – aasta maaettevõtja

MS Balti Trafo on 1997. aastal asutatud 150 töötajaga elektrotehnika valdkonna ettevõte Vändras, mis valmistab erinevaid väiketransformaatoreid, induktiivkomponente ja toiteseadmeid.

Viraito OÜ on väikesest  talust välja kasvanud toorpiima tootmise ja tõuloomakasvatusega tegelev ettevõte Põltsamaa vallas. Viraito on ka SOS-lastekodu igakuine toetaja.

Vudila AS on Eesti suurim kogu pere mängumaa, asub Jõgevamaal, maalilise Kaiavere järve ääres, kus on renoveeritud pea kogu endise  lagunenud Kaivere vutifarmi kompleksi hooned ja korrastatud territoorium, mida on kokku ca 7 ha.

PARIM START – aasta edukaim alustav ettevõte

Rexest Grupp OÜ on 2009. aastal Eesti ja Inglise ettevõtlike inimeste koostööna asutatud Kesk-Eestis tegutsev ettevõte, mille põhitegevuseks on plastikpakendijäätmete taaskasutusse võtmine ning plastikust ehitusmaterjalide tootmine.

Biohouse OÜ on 2012.  aastal loodud ehitusettevõte Jõgeval.

Kaks Meistrit OÜ (Kalamatsi Meierei) Kalamatsi Meierei Järvamaal valmis aastal 2011 ja läks kulinaariaajalukku kui esimene kitsepiima töötlev meierei Eestis.

KOOSTÖÖ VEDUR – kohalik organisatsioon või erialaühendus, kelle ühine tegu või tegevus on märkimisväärselt edendatud kohalikku elu ja väikeettevõtjate vahelist koostööd.

Eesti Maaturism MTÜ on asutaud 2000. aastal ja ühingu missiooniks on toetada rahvuslikul ja regionaalsel kultuuripärandil ning elulaadil baseeruvat kohalike inimeste poolt juhitud turismi arendamist.

Tartumaa Arendusselts on loodud kohaliku tegevusgrupina 2006. aastal.

Saaremaa Turism SA on 1995. loodud organisatsioon eesmärgiga  arendada Saaremaa turismimajandust ja turundada Saare maakonda kui turismisihtkohta.

Žürii koosseis: Marina Kaas, Lermo Pohlak, Kaupo Sempelson, Andro Kullerkupp, Jako Laanemägi, Tiit Elenurm, Raivo Altmets.

Täiendavat infot nominentide kohta saab vaadata EVEA kodulehelt.

Võitjad kuulutatakse välja neljapäeval (s.o 05.02.15) kl 19.00 pidulikul auhinnagalal Tallinna Teletornis.

Head Uudised GoodNews