1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Selgusid viis klastrit, keda EAS toetab 3 miljoni euroga
Selgusid viis klastrit, keda EAS toetab 3 miljoni euroga

Selgusid viis klastrit, keda EAS toetab 3 miljoni euroga

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) toetab ettevõtete koostöö suurendamiseks ja seeläbi rahvusvahelise konkurentsivõime parandamiseks viit klastrit kokku 3 miljoni euroga.

Toetust saavad Eesti Puitmajaliit, Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit, Tallinna Teaduspark Tehnopol, Digitaalehitus ja Eesti Kaitsetööstuse Liit.

„Kõige olulisem on klastri visioon ehk kuidas tõsta koostööga ettevõtete ekspordi- ja müügivõimekust,“ ütles EAS-i toetuste keskuse direktor Monica Hankov. Tema sõnul ühendab toetust saanud klastreid aktiivne ja tugev koostöövõrgustik. „Edukates klastrites panustavad aktiivselt valdkonna juhtivad ettevõtted ja oluline on ka võimekas meeskond,“ sõnas Hankov.

„Tugevaid taotlusi esitati EAS-ile rohkem, kui vahendid rahastada võimaldasid. See näitab, et ettevõtted panustavad aktiivselt koostööle ja näevad selles võimalust kogu sektori ekspordivõimekust tõsta,“ kinnitas Hankov ettevõtjate suurt huvi.

Klaster on ettevõtjate, haridus- ja teadusasutuste ning teiste partnerite kooslus, mille liikmetel on sarnased majandushuvid ja kes soovivad ühiselt arendada pikaajalist strateegilist koostööd rahvusvahelise konkurentsivõime tõstmiseks. Klastrite arendamise toetuse eesmärk on tõsta klastri partnerite rahvusvahelist konkurentsivõimet läbi ühiste turundus- ja arendustegevuste edendamise nutika spetsialiseerumise kasvualades, milleks on IKT, tervisetehnoloogiad ja ressursside väärindamine.

Head Uudised GoodNews