1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Skillificusse tegi investeeringu Eesti suurim personalifirma
Skillificusse tegi investeeringu Eesti suurim personalifirma

Skillificusse tegi investeeringu Eesti suurim personalifirma

Skillific2016. aasta sügisel raskustesse sattunud ja tegevuse peatanud iduettevõte Skillific kaasas oma talendiotsingumootori väljaarendamiseks ja turuletoomiseks strateegilise investori. Skillificusse tegi investeeringu Eesti suurim tööjõuteenuste firma Finesta.

Finesta Baltic ja Skillific sõlmisid esmaspäeval 24. aprillil tehingu, millega Finesta omandas enamusosaluse Skillificu arendusettevõttes Skill Lab OÜ. Lisaks tegi Finesta arendusettevõttesse investeeringu, mille toel arendatakse talendiotsingumootori teenus ühiselt elujõuliseks.

Skillificu asutaja Rainer Aunpu kommenteeris, et Finesta on Skillificule ideaalne partner. „Tegemist on Eesti suurima tööjõuteenuseid pakkuva ja tugevalt kapitaliseeritud ettevõttega. Rahast olulisemgi on Finesta kogemus ja oskusteave. Sisuliselt istub Skillificu tiim edaspidi ühega oma klientidest samas kontoris. Tootearenduses saame värbajate igapäevased väljakutsed tõlkida otse otsingumootori tehnilisteks lahendusteks. Meil tekkis Finesta juhi Heikki Mäki’ga kohe väga hea klapp ja meie visioonid tööjõuteenuste arenguvajadustest langevad väga hästi kokku.“

„Skillificu otsingumootor viib meie tööjõuteenuste efektiivsuse samm-sammult täiesti uuele tasemele. Ühelt poolt saame endale väga hea töövahendi, millega tõhustada ja hallata värbamisprotsesse majasiseselt. Teisalt arendame välja intelligentse töövahendi oma klientide vajaduste üha paremaks rahuldamiseks. Skillific on keskendunud tööjõuturu efektiivsuse ning tehnoloogiliste lahenduste arendamisele. Meie jaoks on inimeste otsimine igapäevane töö. Oma jõud ühendades saame kindlasti väga hea tulemuse,“ kommenteeris Heikki Mäki.

Talendiotsingumootori arendamist jätkatakse Skillificu brändi all. Sihiks on võetud ka laienemine rahvusvahelisele turule. Ühisettevõtet asub juhtima Rainer Aunpu.

Skillific arendab tehisintellektil põhinevat talendiotsingumootorit, mis leiab avalikest allikatest üles ja valib välja tööandja vajadustega kõige paremini sobivad kandidaadid. Süsteem aitab muuta töötajate otsimise senisest palju kiiremaks ja lihtsamaks. Ettevõtte asutasid 2015. aasta alguses kuus kogenud tehnoloogia ja ettevõtluse taustaga eestlast. Tootearendus jätkub nüüd koostöös Finestaga.

VAATA VIDEOT!

Head Uudised GoodNews