1. Avaleht
  2. Majandus
  3. SmartPOSTi Eesti ja Soome vahelise teenuse järgi on suur nõudlus
SmartPOSTi Eesti ja Soome vahelise teenuse järgi on suur nõudlus

SmartPOSTi Eesti ja Soome vahelise teenuse järgi on suur nõudlus

SmartPOSTItella SmartPOST pakub era- ja äriklientidele Eesti ja Soome vahelist postipaki saatmise teenust alates 2012. aasta aprillist. Viimase aastaga on Soome lisandunud ligi 100 uut pakiautomaati ning Eesti ja Soome vahelised pakimahud kasvanud 80%.

“Pakkide saatmine Eesti ja Soome vahel on viimase aastaga hüppeliselt kasvanud. Kui Eestist Soome saadeti SmartPOSTi pakiautomaatidega aasta taguse ajaga võrreldes 80% enam pakke, siis Soomest Eestisse saadetud postipakkide arv kasvas samal perioodil 52%,” täpsustas Itella SmartPOSTi tegevjuht Risto Eelmaa.

Kasvu põhiliseks aluseks peab Eelmaa uute pakiautomaatide lisandumist Soomes, eestlaste kasvavat kogukonda põhjanaabrite juures ning e-kaupmeeste tegevuse laienemist. “Kui 2013. aasta lõpuks ületati Soomes 300 pakiautomaadi piir, siis praeguseks on SmartPOSTil Soomes 430 pakiautomaati ning aasta lõpuks jõutakse juba 500 automaadini,” selgitas Eelmaa. Eestis on Itella SmartPOSTil hetkel 83 automaati. “Uute automaatide ja asukohtade lisandumine on pakisaatmise kahe riigi vahel veelgi lihtsamaks ja mugavamaks muutnud,” lisas Eelmaa.

“Kui Eestis kasvavad SmartPOSTi pakimahud aastas keskmiselt 30-50%, siis sama trend on ka Soome turul. Eelmise aastaga kasvasid ettevõtte pakisaatmismahud Soome pakiautomaadivõrgus 35%,” rääkis Eelmaa. Lisaks eraisikutele kasutab teenust ka üha enam kaupmehi, kes pakuvad veebipoodides kvaliteetset üle lahe tarnet.

Kõik enam kui 500 Eesti ja Soome kaubanduskeskuste sisepindadel asuvat sinist värvi Itella SmartPOSTi pakiautomaati on valmistatud Eestis.

SmartPOST on osa Itella Grupist, mis pakub kaupade- ja informatsioonivoogude korraldamise lahendusi. Grupp tegutseb kirjade, informatsiooni ja kaupade logistika valdkonnas Põhja- ja Kesk-Euroopas ning Venemaal.

Head Uudised GoodNews