1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Sorainen võitis Baltikumi aasta advokaadibüroo tiitli
Sorainen võitis Baltikumi aasta advokaadibüroo tiitli

Sorainen võitis Baltikumi aasta advokaadibüroo tiitli

Maailma juhtiv finantsõigusturge hindav väljaanne International Financial Law Review (IFLR) hindas eile Euroopa auhinnatseremoonial Londonis advokaadibürood SORAINEN Baltikumi Aasta Advokaadibüroo tiitliga. SORAINENi pälvis autasu Balti regioonis 2012.a. jooksul tehtud kõige keerulisemate ja uuenduslikemate rahvusvaheliste tehingute nõustamise eest. Sama tunnustuse osaliseks on SORAINEN saanud juba neljandat korda, mis kinnitab büroo jätkuvat kõrget taset klientide nõustamisel ja ettevõtetele väärtust lisavate tehingute elluviimisel.

„Viimastel aastatel on SORAINEN pälvinud ühtekokku 12 regionaalset kõrgetasemelist auhinda. Meie advokaatide kogemus ja loomingulisus koos suure tööpanusega on meie advokaadibüroo hinnatumaid omadused. Sellistel hetkedel teame, et meie pingutused on vaeva väärt,“ kommenteeris SORAINENi regionaalse panganduse ja finantsõiguse töörühma juht Reimo Hammerberg. „Eelkõige täname kliente, et nad on usaldanud meid täitma nii tähtsaid ja ärikriitilisi ülesandeid.“

Eelnevalt on SORAINEN IFLRi auhinna võitnud aastatel 2009, 2010 ja 2012. SORAINEN on ainuke advokaadibüroo Baltikumis, keda IFLR on tunnustanud neli korda alates Baltikumi regiooni advokaadibüroode hindamise alustamisest 2008. aastal. Eriliselt tõsteti esile SORAINENi panust järgnevate tehingute nõustamisel: kompleksne Creditstar Groupi võlakirjade ülerullimine ja tagatise jagamise leping, uute võlakirjade emiteerimine ja arvelduskrediidi saamine Eestis; õigus- ja maksunõu Leedu Vabariigi 175 miljoni Šveitsi frangi väärtuses võlakirjade emiteerimisel – esimene Leedu rahvusvaheline laen Šveitsi frankides; ning 250 miljonit dollariline finantseerimisleping LNG ujuva gaasi hoiustamis- ja taasgaasistamisüksuse ehitamiseks Leedus, mis oli üks suurimatest ja keerulisematest finantseerimisprojektidest Baltikumis viimastel aastakümnetel.

Meediakontserni Euromoney Legal Media Group kuuluv IFLR on üks maailma juhtivaid õigusväljaandeid, mida on välja antud juba üle 20 aasta, ja mis on suunatud finantsturgudega tegelevatele ettevõtete juristidele ja praktikutele. IFLR jagab igal aastal Euroopa Auhindu eesmärgiga tunnustada Euroopa juhtivaid advokaadibüroosid, kes on andnud õigusabi keerukate ja uuenduslike rahvusvaheliste tehingute juures võla- ja erakapitali, kapitaliturgude, projektifinantseerimise, saneerimise ning ühinemiste ja ülevõtmiste (M&A) valdkonnas. IFLR selgitab auhindade võitjad välja advokaadibüroode esitatud ülevaadete ning klientidelt, rahvusvaheliste finantsinstitutsioonide finantsspetsialistidelt ja ettevõtete juristidelt saadud tagasiside põhjal.

Koos korduva tunnustusega IFLRilt, on SORAINEN jätkuvalt enim auhinnatud ja rahvusvaheliselt tunnustatud advokaadibüroo Baltikumis. SORAINENile on omistatud Baltikumi Aasta Advokaadibüroo tiitel rahvusvahelise õigusteenuste andmebaasi PLC Which lawyer? poolt 2009. ja 2010. aastal ja Baltikumi Aasta Õigusnõustaja tiitel Financial Times ja Mergermarket poolt korraldatud Euroopa M&A auhinnatseremoonial 2008. ja 2012. aastal.

SORAINEN on juhtiv regionaalne äriõigusele spetsialiseerunud advokaadibüroo kontoritega Eestis, Lätis, Leedus ja Valgevenes. 1995. aastal rajatud büroos töötab rohkem kui 135 advokaati, juristi ja maksukonsultanti, kes nõustavad rahvusvahelisi ja kohalikke ettevõtteid ja organisatsioone kõigis Baltikumi ja Valgevene äriõigust ja maksundust puudutavates küsimustes. SORAINEN on esimene advokaadibüroo Baltimaades ja ainus Valgevenes, kus kvaliteedijuhtimise süsteem on rakendatud vastavalt ISO 9001 standarditele (sertifitseeritud Lloyd’s Register Quality Assurance poolt).

Head Uudised GoodNews