1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Starman näitab esimesena Eestis alates tänasest telekanaleid ka nutiseadmetes
Starman näitab esimesena Eestis alates tänasest telekanaleid ka nutiseadmetes

Starman näitab esimesena Eestis alates tänasest telekanaleid ka nutiseadmetes

StarmanEesti juhtiv koduste kommunikatsioonilahenduste pakkuja Starman tõi esimesena Eestis turule digiTV mobiilse lisateenuse TV Everywhere (TVE), mille abil saavad Starmani STARboxi kliendid vaadata 20 telekanali programmi ka oma nutiseadmete ekraanidel.

Teenus on kõigile Starmani STARboxi klientidele tasuta kättesaadav alates tänasest.

“Usume, et tegemist on revolutsioonilise teenusega, mis muudab väga paljude inimeste telerivaatamise harjumisi. Kui eelmisel aastal tutvustatud Starmani Ajamasin muutis kliendid telekavast sõltumatuks ajaliselt, siis TVE teeb sama ka asukoha mõttes: oma lemmiksaateid saab vaadata Eesti piires kus iganes ja millal iganes,” ütles Starmani juhatuse esimees Toomas Tiivel.

Mobiilse televisiooniteenuse TVE kasutamise eelduseks on Starmani STARboxi ja kiire andmesideühendusega nutiseadme olemasolu. Klient peab oma nutiseadmele alla laadima Starmani mobiilirakenduse ning siduma selle oma STARboxiga. Seejärel saab Starmani mobiiliäpi vahendusel vaadata 20 kanali programmi samamoodi nagu kodusest telerist. Töötavad ka Ajamasin ja salvestusteenus. Ühe STARboxi digitaalset sisu saab paralleelselt vaadata kuni kahel nutiseadmel.

Telepildi nutiseadme vahendusele vaatamise eelduseks on hea andmesideühenduse olemasolu nutiseadmes. Teenus töötab Androidi platvormi seadmetes alates versioonist 4.1 ning Apple iOS platvormil alates versioonist iOS 6. Teenus on kättesaadav vaid Eesti territooriumil.

Starmani nutirakenduse kaudu saab veel vahetada STARboxis kanaleid, muuta heli tugevust, kasutada Ajamasinat ning tutvuda üle 170 telekanali kavaga. Salvestusteenuse kliendid saavad panna nutirakenduse abil STARboxis salvestama telesaateid ja neid nutiseadmest käivitada, vaadata või kustutada. Samuti on võimalik lisada nutiseadmesse meeldetuletusi algavate saadete kohta.

AS Starman on Eesti juhtiv koduste kommunikatsioonilahenduste pakkuja, mille teenuseid kasutab iga kolmas Eesti kodu. Ettevõte pakub televisiooni-, interneti- ja telefoniteenuseid ning edastab telepilti lisaks ka maapealse leviga digitelevisiooni ZUUMtv vahendusel. 1992. aastal tegevust alustanud Starman on kasvanud Eesti suurimaks vabaturu tingimustes sündinud telekommunikatsiooniettevõtteks, mis annab tööd rohkem kui 250-le inimesele.

Head Uudised GoodNews