1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Statoil investeeris oma kohvi enam kui miljon eurot
Statoil investeeris oma kohvi enam kui miljon eurot

Statoil investeeris oma kohvi enam kui miljon eurot

Statoil investeeris oma kohvi enam kui miljon eurotEesti suurim kohvimüüja Statoil viib enne suve algust lõpule kõigis oma 46 teenindusjaamas kohvimasinate ja –moodulite uuendused, projekti kogumaksumus ulatub üle miljoni euro.

Statoil Fuel & Retail Eesti ASi kaubandusdirektor Piret Kase sõnul on kohviturg Eestis üks kiiremini arenevaid ja kasvavaid turge, mille üheks vedajaks on just teenindusjaamad ja kioskiketid.

“Sõiduauto hinnaklassis ning tippkvaliteeti tagavad kohvimasinad on end juba tänaseks õigustanud – kohvist on saanud autokütuste järel meie jaamades kõige populaarsem toode, iga neljas külastaja ostab kohvi kaasa,“ märkis Kask.

Statoil alustas uute kohvimasinate paigaldamist vähem kui aasta tagasi. Aprilli lõpuks on uuendatud 37 jaama ning järgmise kuu lõpuks kõik 46 jaama üle Eesti. Järjekordade vältimiseks on ligi pooltes ehk suurema kliendiarvuga teenindusjaamades töös kaks kohvimasinat. Kokku saab Statoili jaamades olema 70 ca 15 000 eurot maksvat kohvimasinat.

Statoili kohviretseptid töötas välja ja nende kvaliteeti jälgib Eesti juhtiv barista Helger Aava. Kohv valmistatakse alati puhtast veest, värskelt jahvatatud Arabica või Robusta ubadest ning kodumaisest Alma piimast. Statoili enimmüüdud kohvijookide järjestust juhib piimakohv, millele järgnevad caffe latte ja cappuccino. Lisaks pakutakse veel 100% Arabica ubadest valmistatud espresso ja musta kohvi ning moccaccino’t ja kakaod.

Võrreldes teiste peamiste kohvipakkujatega on Statoili kohvijookide kogused suuremad ja joogitopsid varustatud topeltseinaga, mis võimaldab säilitada kauem joogi algset temperatuuri. Lisaks on kasutusel ka 500-550 ml mahuga XL kohvijoogid , mis koguvad üha rohkem populaarsust.

Statoil Fuel & Retail Eesti AS on juhtiv mootorikütuste ja esmatarbekaupade jaemüüja kokku 46 teenindusjaama ja kuue Statoil 1-2-3 automaatjaamaga. Ettevõttes töötab üle 550 inimese, neist ligi 500 teenindajat.

Statoil Fuel & Retail kontsern omab ja haldab Skandinaavias, Poolas, Balti riikides ja Venemaal ligi 2300 teenindusjaama, kus töötab üle 17 000 inimese.

Head Uudised GoodNews