1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Statoil tõi esimesena Eestis turule uue premium klassi diislikütuse D milesPLUS
Statoil tõi esimesena Eestis turule uue premium klassi diislikütuse D milesPLUS

Statoil tõi esimesena Eestis turule uue premium klassi diislikütuse D milesPLUS

_DSC543313. novembril tõi Statoil esimesena Eestis müügile uue põlvkonna premium klassi diislikütuse D milesPLUS. Tegemist on spetsiaalsete lisaainetega täiendatud diislikütusega, mis tänu mootorit puhastavale toimele tagab suurema võimsuse ja parema kiirenduse ning vähendab kütusekulu kuni 3%.

„Kui kevadel turule toodud uute miles mootorikütustega täidame üht oma klientide põhiootust – säästa kütusekuludelt, siis premium klassi milesPLUS mootorikütused on mõeldud nii era- kui ka äriklientidele, kes lisaks kütusesäästule hindavad ka parimat kvaliteeti. Kui bensiinimootoriga sõidukitele on nii Statoil kui ka osad meie konkurendid juba aastaid premium kütuseid pakkunud, siis diiselmootoriga sõidukitele, mis moodustavad ca 40% kõigist sõiduautodest, pole siiani valikuvõimalust olnud. Nüüd parandame ka selle tühimiku ning lansseerime spetsiaalsete lisaainetega täiendatud premium klassi diislikütuse – D milesPLUS,“ rääkis Statoil Fuel & Retail Eesti AS peadirektor Kai Realo, kelle sõnul on Eesti turul premium mootoribensiinide osakaal ligi 3-4 korda kõrgem kui Statoil Fuel & Retail kontsernis tervikuna. „See näitab, et Eesti tarbijad hindavad kütuse puhul lisaks hinnale väga kõrgelt ka kütuse kvaliteeti“.

_DSC5458Ettevõtte mootorikütuste müügidirektor Meelis Miguri sõnul on tänapäeval klientidel oluline mõista, et mitte kõik mootoribensiinid ja diislikütused ei ole samad. „Kõik kütused peavad küll vastama nii kehtivale siseriiklikule kui ka Euroopa Liidu standardile, kuid mootorikütuste omadusi on võimalik märkimisväärselt parandada erinevate lisaainetega,“ rääkis Migur, kelle sõnul soovitavad tänapäeval mitmed autotootjad mootorikütuses kasutada selle omadusi parendavaid lisaaineid.

Pikaajalise arendustöö tulemus

Statoili uus diislikütus D milesPLUS on rohkem kui 2 aastase arendustöö tulemus ning vastab tänapäeva autodes kasutatava tipptehnoloogia üha kasvavatele nõudmistele. „Statoil Fuel & Retail kontserni mootorikütuste arendusmeeskonna ja kütuselisandite tootja Lubrizol koostöös väljaarendatud uus premium klassi diislikütus tagab lisaks suuremale kütusesäästule ka suurema võimsuse ja parema kiirenduse. Lisaks puhastab spetsiaalne multifunktsionaalne diislikütuse lisaaine kütusepihusteid ja mootorit, tagab parema külmkäivituse ning vähendab diiselmootoritele omast müra,“ selgitas Migur uue toote omadusi.

„Statoili uue põlvkonna miles mootorikütuste testimisel kasutati samu metoodikaid, mida kasutavad autotootjad kütusekulu ja heitgaaside koguse tuvastamiseks. Testid viis läbi Kesk- ja Ida Euroopa juhtiv teadusuuringutele ja arendustegevustele spetsialiseerunud sõltumatu instituut BOSMAL Automotive Research & Development Institute Ltd. Testide tegemisel kasutati 13 erinevat autot, millest 9 olid diiselmootoriga ja 4 bensiinimootoriga. Valiku tegime selliselt, et see kataks võimalikult suure osa Skandinaavia ja Baltikumi riikides kasutatud automootoritest. Kokku läbiti testide ajal 166 000 kilomeetrit, millest 76 000 kilomeetrit sõideti diiselmootoriga autodega ja 90 000 km bensiinimootoriga autodega,“ tõi Migur välja testide detailid.

Miguri sõnul näitavad Euroopas tehtud uuringud, et 80% sõitudest jäävad alla 17 kilomeetri ja valdav osa sõitudest tehakse linnatingimustes. „Testimise käigus tuvastati miles ja milesPLUS lisaainete veelgi suurem mõju just linnasõidul, sest madalatel pööretel töötav mootor tahmub kiiresti ja seetõttu on mootorit puhastava lisaaine toime linnasõidul veelgi paremini tunda,“ lisas Migur, kelle sõnul mootori puhastamise kogu mõju saavutatakse 3-5 paagitäie kasutamisega ning efekti püsimiseks on vajalik kütuse järjepidev kasutamine.

Uus kütus esialgu müügil 25 teenindusjaamas

Uus premium klassi diislikütus D milesPLUS on alates 13. novembrist 2013 esialgu müügil 25 Statoili teenindusjaamas üle Eesti. „Kuna uue mootorikütuse turule toomine eeldas ulatuslikke ümberehitustöid ja sellega kaasnesid ka märkimisväärsed investeeringud, siis esialgu on uus diislikütus müügil Statoili 46-st teenindusjaamast 25-s. Uus diislikütus on nendes jaamades esialgu saadaval ühes tankuris kahes püstolis ning klient tunneb õige tankuri ära spetsiaalse lipu abil. Kui turul nõudlus selle toote vastu kasvab, siis välistatud ei ole ka teenindusjaamade arvu laiendamine,“ lisas Migur.

Head Uudised GoodNews