1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Statoil uuendab pesulaid ja alustas rehviläikega
Statoil uuendab pesulaid ja alustas rehviläikega

Statoil uuendab pesulaid ja alustas rehviläikega

statoil-logoStatoil Fuel & Retail Eesti lisab suvel oma kaheksale autopesulale täiendava, püsivahapesu võimaldava vahakaare. Aasta lõpuks on teenus saadaval 13 teenindusjaama pesulas.

Statoili pesulates saavad olema lisaks tavapärastele harjastele veel spetsiaalsed harjased, mis võimaldavad nii veljepesu kui ka rehviläike teenust. Veljepesu käigus pestakse auto veljed puhtaks harjadega, mis ulatuvad ka velgede kodarate vahele.

“Rehviläike näol on tegemist spetsiaalse kemikaaliga, mida pihustatakse auto rehvidele ning mille tulemusena jäävad rehvid läikima ning püsivad kauem puhtana. Rehviläige kaitseb rehve pragunemise ja UV kiirguse eest ning aitab seega rehvide eluiga pikendada,” selgitas Statoili autopesu tootejuht Liina Koit.

Uuendatud pesumasinate eripäraks on ShineLux püsivahapesu, mis aitab parandada ja säilitada värvi-, kummi-, plast- ja kroomitud pindade seisukorda ja kaitseb õhusaaste, lindude väljaheidete ja päikese UV-kiirguse eest. Regulaarsel kasutamisel kaitseb see värvikihti ka mikrokriimustuste eest. Töödeldud pindu on lihtsam puhastada, kuna mustus ei kinnitu vahatatud pinnale. Püsivaha toime kestab kuni 5 masinapesu.

Liina Koidu sõnul kasutatakse kõikides Statoili pesulates pehmeid harjasid, mis vastupidiselt levinud arusaamale ei kriimusta auto pinda. “Tegelikult on auto värvkattele kõige ohtlikum just ise auto pesemine kasutades selleks tavalist aiavoolikut, ämbrit ja švammi,” nentis Koit.

“Kui automaatpesulas algavad kõik programmid alati kõrgsurvepesuga, mis uhub enne harjade töö alustamist autolt minema liiva ja muu mustuse, siis kodus ise autot pestes hõõrutakse švammiga liiv ja tolm autokerel laiali ning seetõttu muutub autopind tuhmiks ja kriimuliseks,” lausus Koit.

Statoil Fuel & Retail Eesti AS on juhtiv mootorikütuste ja esmatarbekaupade jaemüüja kokku 46 teenindusjaama ja kuue Statoil 1-2-3 automaatjaamaga. Ettevõttes töötab üle 550 inimese.

Head Uudised GoodNews