1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Statoili klient säästab aastas paagitäie kütust
Statoili klient säästab aastas paagitäie kütust

Statoili klient säästab aastas paagitäie kütust

Statoili klient säästab aastas paagitäie kütust
Foto: Rasmus Jurkatam

Aasta tagasi Statoili poolt turule toodud uue põlvkonna miles mootorikütused võimaldavad autojuhil säästa aastas keskmiselt ühe paagitäie kütust. Uuringud tõestasid, et võrreldes lisaaineteta mootorikütustega tagavad miles mootorikütused mootorites kuni 3% kokkuhoiu, mis tähendab Eestis rahaliselt umbes 4 senti säästu liitri kohta.

Mullu aprillis turule toodud Statoili miles bensiini- ja diislikütused võimaldavad klientidel tavasõidukite keskmist kilometraaži ja tavakütuste tarbivust arvestades sõita aastas ühe paagitäie kütuse jagu tasuta.

“Miles kütuste turuletoomine mõjutas kõiki Statoili kliente. Iga meie teenindusjaamades müüdav kütuseliiter on täiustatud spetsiaalse lisaainega, mis võrreldes tavalise mootorikütusega vähendab kütusekulu kuni 3%. Miles kütus parandab mootori töökindlust, suurendab võimsust, tagab parema kiirenduse, puhastab ja kaitseb auto mootorit ning vähendab heitgaaside kogust,” ütles Statoil Fuel & Retail Eesti ASi mootorikütuste müügidirektor Meelis Migur.

Miguri sõnul puudub Statoilil jaemüüjana küll võimalus mõjutada mootorikütuste hindu maailmaturul, kuid kaasaegsete lisaainetega uue põlvkonna mootorikütused aitavad Statoili klientidest autojuhtidel kütusekulu vähendada ning seega vähem kütuse eest maksta.

Statoili miles mootorikütused valmisid aastaid kestnud ulatusliku ning selgelt mõõdetava uurimis- ja arendustöö tulemusena. Miles lisaainega kütuseid testiti nii laboris kui päriselus, mille käigus läbiti 160 000 kilomeetrit 13 erineva sõiduautoga ja viie mootoritüübiga.

“Uuringutega oli kaetud arvestatav osa Euroopa teedel sõitvatest autodest. Lisaks testiti miles diislikütuseid raskeveokitega Taanis, kus testiperioodil läbiti 11,2 miljonit kilomeetrit, mis tähendaks sisuliselt 285 tiiru ümber maakera. Testide käigus tarbiti 4,3 miljonit liitrit diislikütust,” selgitas Migur.

Uuringud tõestasid, et miles mootorikütused tagavad mootorites kuni 3% kokkuhoiu võrreldes lisaaineteta mootorikütustega. “3% kütusesäästu tähendab Eestis rahaliselt umbes 4 senti säästu liitri kohta. Kui lisada juurde Statoil extra kuldkaardi allahindlus 2,3 senti liitri kohta on tulemuseks juba üle 6 sendi säästu kütuse liitri kohta, mis on märkimisväärne rahaline võit,” selgitas Migur.

“Miles kütused on nüüdseks olnud turul aasta aega ning arvestades meie autojuhtide keskmist läbisõitu näeme, et uue põlvkonna kütus võimaldab säästa aastas ühe paagitäie kütust. Mootorikütuste valdkonnas oli enne miles kütuste turuletoomist olnud ligi kümne aastane periood, mil midagi suurt ei muutunud. Selle tulemusena läheb aega, et kliendid mõistaksid, et nii kütuse hinna kui kvaliteedi osas tuleb oma seniseid tõekspidamisi kaasajastada. Väga paljud Statoili kliendid on võtnud omaks arusaamise, et mitte kõik kütused ei ole samad ning nende omadusi on võimalik märkimisväärselt parandada erinevate lisaainetega,” lisas ta.

Miguri sõnul on miles kütused saanud Statoili klientidelt positiivset tagasisidet, seda nii auto mootori töö paranemise kui ka saavutatud kütuse kokkuhoiu osas. Seetõttu soovitab ta kõigil autojuhtidel hoolikalt üle vaadata, millise hinna ja kvaliteediga toodet nad hetkel kasutavad.

Statoil Fuel & Retail Eesti AS on juhtiv mootorikütuste ja esmatarbekaupade jaemüüja kokku 46 teenindusjaama ja kuue Statoil 1-2-3 automaatjaamaga. Ettevõttes töötab üle 550 inimese, neist ligi 500 teenindajat.

Head Uudised GoodNews