1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Suurbritannia pakub Eesti start-uppidele laialdaselt eduvõimalusi
Suurbritannia pakub Eesti start-uppidele laialdaselt eduvõimalusi

Suurbritannia pakub Eesti start-uppidele laialdaselt eduvõimalusi

GreatEntrepreneursRoadshowSuurbritannia saatkond ja UK Trade & Investment toovad 4. märtsil Eestisse ürituse “GREAT Entrepreneurs Roadshow”, mille eesmärk on tutvustada Eesti start-up ettevõtjatele ja ettevõtlikele tudengitele arvukaid võimalusi, mida Suurbritannia pakub.

Kohapeal leitakse vastused küsimustele: miks on paljud idufirmad läbi löönud just Suurbritannias, millised on Suurbritannia eelised äri alustamiseks ja ettevõtte kasvatamiseks ning kuidas saab UK kaasa aidata äriidee skaleerumisele. Oma kogemusi ja nõuandeid jagavad tunnustatud ettevõtjad UK-st. Ürituse avab Suurbritannia suursaadik Eestis, HMA Christopher Holtby.

Aitamaks alustavatel start-up ettevõtetel saavutada edu maailmaturul, tutvustab Suurbritannia saatkonna juurde kuuluv UK Trade & Investment programmi “The Global Entrepreneur Programme” (GEP), millel on tänaseks ette näidata ligi 350 ülemaailmset edulugu valdkondades nagu e-tervis, tarkvaraarendus, nanotehnoloogia, küberkaitse, tervishoid, digitaalmeedia, taastuvenergia jm. Programmi abil on start-uppide kasuks liigutatud üle 1 miljardi naela investeeringuid ja loodud üle 2000 tunnustatud töökoha. Eestlastega tuleb oma kogemusi GEP programmist jagama Ingrid Williams.

IT- ja tehnoloogiaettevõtja Andrew Hamphries tutvustab Suurbritanniat kui sobilikku keskkonda arengustaadiumis ettevõtetele. Samuti räägitakse Roadshow’l Sirius programmist, mis pakub tudengitele ja alustavatele ettevõtjatele soodsat võimalust asutada äri UK-s. Sirius programmi eeliseks on asjaolu, et kogu teenitud tulu jääb ettevõttele. Programmi vastuvõetud ettevõtjad saavad 12-kuulise start-up toetuse, kuhu kuulub liikmete rahastamine, abi viisa ja muude dokumentide menetlustoimingutega, koht äriinkubaatoris, mentorlus ning logistiline ja tehniline abi elu sisse seadmisel Suurbritannias.

Lisaks ettekannetele toimuvad “GREAT Entrepreneurs Roadshow’l” Suurbritannia ettevõtjate poolt läbiviidavad mentorlus-sessioonid ja paneeldiskussioonid. Üritust modereerib Louis Zezeran Comedy Estoniast.

Täpsema ajakava saab alla laadida SIIT!

Eesti start-uppidele ja tudengitele Suurbritannia laialdasi võimalusi tutvustav “The Great Entrepreneurs Roadshow” jõuab Eestisse teisipäeval, 4. märtsil. Üritus toimub Tallinnas Hobuveskis (aadressil Lai 47) kell 9.00-14.00. Peale seda liigub Roadshow edasi Lätti ja Leetu.

Head Uudised GoodNews