1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Suursaarte ja mandrivahelised kaubaveod kasvasid jõudsalt
Suursaarte ja mandrivahelised kaubaveod kasvasid jõudsalt

Suursaarte ja mandrivahelised kaubaveod kasvasid jõudsalt

Fotod: Katrin Press

Suursaarte ja mandrivahelist parvlaevaliiklust opereeriv TS Laevad vedas Rohuküla-Heltermaa liinil kuue kuu jooksul kokku 28 436 veokit ja haagist. “Vaatamata sellele, et kevadel oli liinil tõrkeid, on kaubavedu poolaasta kokkuvõttes kasvanud 17 protsenti võrreldes mullusega,” üles TS Laevade juht Jaak Kaabel.

Virtsu-Kuivastu liinil liikus tänavu kuue kuu jooksul kokku 84 251 veokit ja haagist, mida on seitse protsenti rohkem kui mullu.

Kaabel märkis kaubavedude kasvu kommenteerides, et mahud on kasvanud tasahilju ning olulist hüpet oodata ei ole. „Oleme vedude paremaks planeerimiseks Virtsu-Kuivastu liinil enne suvisele graafikule üleminekut lisanud esmaspäeva hommikutesse, mil kaubavedu on aktiivsem, reise juurde.”

Suursaartelt mandrile ja tagasi liikus poolaastaga kokku 112 687 veokit ja haagist, neist 8 272 sõidusoodustust kasutanud ehk kohalikku veokit. “Kaubaveokite teenindamise kasv näitab ilmselt, et saarte majandustel läheb hästi ja saarte ettevõtjad on aktiivsed. Meil on heameel, et saame sellele kaasa aidata ja oma panuse anda,” ütles Kaabel.

Kaabel lisas, et kaubaveod moodustavad 27% protsenti kogu parvlaevaliiklusest. “Peamiselt liiguvad suursaarte ja mandri vahel siiski eraisikud sõiduautodega (69%) – kohalikud elanikud ja turistid. Nende liiklemise mugavuse tagamiseks on näiteks ülegabariidiliste veoste ja ka kütuseveokite väljumisajad traditsiooniliselt pigem varahommikustel ja hilisõhtustel aegadel, et inimestel oleks lihtsam ja mugavam koju sõita.”

Kokku teenindas TS Laevad kuue kuuga 942,9 tuhat reisijat ja 419,7 tuhat sõidukit. Võrreldes eelmise aastaga on kasv vastavalt 0,3 ja 1,8 protsenti, mis viitab tegusatele aegadele ka saarte turismisektoris.

Head Uudised GoodNews