1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Swedbank paigaldas 30 uut rahaautomaati
Swedbank paigaldas 30 uut rahaautomaati

Swedbank paigaldas 30 uut rahaautomaati

swedbankSwedbank paigaldas märtsis ja aprillis üle Eesti kokku 30 uut sularaha sisse- ja väljamakseautomaati, mis vahetasid välja vanad, ainult sissemakse funktsiooniga masinad.

Tänavuste sularahaautomaatide võrgustiku ümberkorralduste järel on Swedbankil Eestis kokku 456 masinat, millest 418 saab sularaha välja võtta ja 70 masinat, mille abiga saab sularaha arvele panna. Üle Eesti kasvab tänavu 10 võrra nende kohtade arv, kus Swedbanki automaatide abiga sularaha välja saab võtta, ja nelja võrra nende kohtade arv, kus raha arvele panna saab.

Swedbanki jaepanga juhi Ulla Ilissoni sõnul vahetati vanad amortiseerunud masinad uute ja töökindlamate vastu. „Inimesed ajavad oma rahaasju üha enam internetipangas või mobiilis. Sularahaga tegelemine ei ole erand – ka selles valdkonnas eelistavad inimesed üha rohkem masinaid, seda nii sularaha väljavõtmisel kui arvele panekul. Kontorites tehakse aasta aastalt üha vähem tehinguid,” rääkis Ilisson.

Kõigist sularahatehingutest Swedbankis tehakse praegu kontorites vaid kaks protsenti, ülejäänud leiavad aset sularahamasinate abiga. Sularaha sissemaksetehingute hulk kontorites on viimase kahe aastaga kahanenud poole võrra, väljamaksetehingute hulk aga langenud ligi kolm korda. Masinate vahendusel on sularahaga arveldamine ka soodsam nii kliendi kui ka panga jaoks.

„Seda kõike arvesse võttes pidasime vajalikuks teha investeeringu, et pakkuda klientidele mugavat ja kvaliteetset teenust just nende poolt eelistatud kanali vahendusel,“ selgitas Ilisson.

Sularaha sissemakseautomaate kasutades tasuks inimestel olla äärmiselt tähelepanelik raha osas, mida masinasse pannakse. Pahatihti juhtub, et inimesed panevad raha masinasse ilma rahatähti enne üle vaatamata. Nii satuvad masinatesse kortsus rahatähed või võõrkehad nagu kampaaniate kleepsud ja muud paberitükid, aga leitud on näiteks ka mutreid ja kirjaklambreid. Võõrkehad võivad masina ummistada ning töökorrast välja viia.

Head Uudised GoodNews