1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Swedbank on valmis üleminekuks uuele digiallkirja formaadile
Swedbank on valmis üleminekuks uuele digiallkirja formaadile

Swedbank on valmis üleminekuks uuele digiallkirja formaadile

swedbankJärgides Eesti riigi algatust, on Swedbank üle minemas uuele digiallkirjastatud dokumendi formaadile BDOC, mis vahetab välja üle kümne aasta kasutusel olnud formaadi DDOC. Alates 17. veebruarist saavad kliendid Swedbankiga dokumente digitaalselt allkirjastada juba vaid uues formaadis.

ID kaartSwedbanki BDOC migratsiooni töörühma eestvedaja Tuuli Wallenbergi sõnul on Swedbanki elektroonilised kanalid ja muud süsteemid üleminekuks valmis. „Seni kasutusel olnud digiallkirja formaat DDOC hakkab tehnoloogiliselt ajale jalgu jääma ning Swedbank läheb ühena esimestest eraettevõtetest üle uuele formaadile. Kuna uus formaat kasutab kaasaegsemat tehnoloogiat ja on seetõttu veelgi turvalisem, siis soovime selle võimalikult kiiresti kasutusele võtta. Lisaks põhineb uus formaat rahvusvahelistel standarditel, mis tähendab, et Eestis antud digiallkiri on aktsepteeritav ka teistes EL riikides,“ ütles Wallenberg.

NB! Kõigi kasutusel olevate ID-kaartide ja mobiil-IDdega saab juba täna dokumente uues formaadis allkirjastada. Kui kasutusel on ID-kaardi tarkvara versioon 3.8 või uuem, siis uue formaadi kasutusele võtmiseks eraldi midagi tegema ei pea. Kui versiooninumber on madalam, siis tuleb tarkvara uuendada. Seda saab teha aadressil https://installer.id.ee/“.

Head Uudised GoodNews