1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Swedbanki uue investeerimishoiusega saab panustada saksa ettevõtetesse
Swedbanki uue investeerimishoiusega saab panustada saksa ettevõtetesse

Swedbanki uue investeerimishoiusega saab panustada saksa ettevõtetesse

Euroopa tugevaima majanduse, Saksamaa ettevõtete tuludest pakub võimaluse osa saada Swedbanki uus investeerimishoius „Saksamaa ettevõtted“. Hoiuse kaudu saab Lääne-Euroopa tugevamate ettevõtete aktsiatesse panustada kuni 17. juunini 2013. Hoiuse alusvara väärtus fikseeritakse kord aastas, pakkudes 4-aastase hoiuperioodi lõpuks võimaluse teenida tingimuslikku intressi kuni 9,2%.

Investeerimishoiuse alusvaraks on Saksa kolme tuntud ja usaldusväärse ettevõtte aktsiad – BASF SE, SAP AG ja Siemens AG.

Swedbank Marketsi finantsinstrumentide spetsialisti Meelis Maasiku sõnul on tulevikuootusi kajastavad Saksamaa majandusnäitajad võrreldes 2012. aasta madalseisuga tänaseks järsult kasvanud. „Samuti soosivad tööstus- ja ekspordiettevõtete väljavaateid USA paranenud majandusnäitajad ning Hiina suurenenud jaemüük. Suured ja tuntud rahvusvahelised Saksa ettevõtted pakuvad aga ka ulatuslikke riskide maandamise võimalusi, sest tegutsevad mitmetes erinevates sektorites ja regioonides,“ rõhutab Maasik.

3 ettevõtet – tööstuse täiuslik spekter

Hoiuse alusvaras sisalduv Siemens AG on Euroopa suurim tehnika- ja tootmisettevõte, mis pakub oma hajutatud tooteportfelliga võimalusi kasvuks läbi mitme alamsektori: pakkudes energeetika, tööstusautomaatika, transpordisüsteemide ja –seadmete, meditsiinitehnika ja infotehnoloogia valdkonnas insenertehnilisi lahendusi.

Swedbanki investeerimishoiustes varemgi hästi esinenud BASF SE on Saksamaal asuv keemiaettevõte, mis tegutseb samuti kuues erinevas tegevusvaldkonnas: kemikaalid, plastid, funktsionaalsed ja põllumajanduslikud lahendused, nafta ja gaas. Laiemalt on BASF tuntud ka oma keemia-, auto-, ehitus-, põllumajandus-, nafta-, plasti-, elektroonika-, mööbli- ja paberitööstuse toodetega, samuti mitmesuguste süsteemilahenduste ja –teenuste poolest.

Samuti on Saksamaalt pärit portfellis sisalduv maailma suurim rahvusvaheline tarkvarafirma SAP AG. Saksa tarkvarahiid teenib uute tehnoloogiate kasutuselevõtult ning arendab majandustarkvara, e-äri ja ettevõtte juhtimistarkvara, pakkudes erinevates tööstusharudes tegutsevatele ettevõtetele IT-rakendusi ja teenuseid. SAP AG põhifookuses on pilvepõhised lahendused, mida hinnatakse tulevikus ettevõtte üheks peamiseks edu tagavaks valdkonnaks.

Investeerimishoiuse „Saksamaa ettevõtted“ miinimumsumma on 300 eurot ning selle 4-aastasele hoiusele arvestatakse intressi kord aastas, kui iga alusvaras oleva aktsia väärtus on hindamispäeval võrdne või suurem kui vastava aktsia algfikseering. Hoiusele arvestatud tingimuslik intress summeeritakse ja makstakse välja hoiutähtaja lõppkuupäeval.

Head Uudised GoodNews