1. Avaleht
  2. Majandus
  3. PALJU ÕNNE! Tallinn tunnustas parimaid ettevõtjaid
PALJU ÕNNE! Tallinn tunnustas parimaid ettevõtjaid

PALJU ÕNNE! Tallinn tunnustas parimaid ettevõtjaid

Tallinna ettevõtlusauhindade 2015 võitjad LISATUD FOTOD!

Eile õhtul toimunud Tallinna ettevõtluspäeva pidulikul vastuvõtul kuulutati välja Tallinna ettevõtlusauhindade 2015 võitjad. Kohal käis ka heade uudiste portaal GoodNews.

Tallinna ettevõtlusauhindade konkursi eesmärgiks on edendada ettevõtlikkust ning tutvustada laiemale üldsusele tegusaid ettevõtteid ja organisatsioone. Pidulikule õhtusöögile olid kutsutud parimatest parimad ning korraldajad olid vaeva näinud kohale tulnud inimeste hästi kohtlemise nimel. Tublimatele ettevõtjatele jagati välja ettevõtlusauhinnad kuues põhikategoorias.

Õhtu pidulikuma osa avas Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu, kelle sõnavõtt saalis kedagi külmaks ei jätnud. Oli nalja iseenda üle, ergutusloeng saalisviibijatele ning südamlikud tänusõnad inimestele, kes eilse õhtu võimalikuks tegid.

Tunnustati parimatest parimaid 

Parima arendusprojekti tiitli pälvis tänavu AS Technopolis Ülemiste Bernhard Schmidt`i büroohoone arenduse eest. Ligi 1000 töötajatele mõeldud 13-korruselise hoone näol on tegemist Ülemiste ja lennujaama piirkonna kõige kõrgema hoonega, millest saab Tallinna suurima ärilinnaku Ülemiste City esindushoone. QR koodist inspireeritud fassaad ja hoonega integreeritud päikesepaneelid rõhutavad piirkonna tehnoloogilisi ambitsioone.

Parimaks koostööprojektiks nimetati Telliskivi Loomelinnak, mille eestvedaja on Telliskivi Maja OÜ. Loometegevust soodustav Telliskivi Loomelinnak on paindlikult arenenud eraettevõtluse, avaliku sektori ning vabaühenduste koostööl. Linnakus tegutseva rohkem kui 200 ärksa äri ning asuka ühistegevus on loonud sünergia heade mõtete ning ettevõtete tekkeks ja kasvuks.

2015. aasta säravaimaks startijaks tunnistati Lingvist Technologies OÜ. Lingvist on keeleõppetarkvara, mis võimaldab keeli õppida kiiresti ja efektiivselt, põhinedes keele statistilisel analüüsil. Rahvusvahelisest ärikiirendist alguse saanud idufirmal on tänaseks üle 120 000 õpilase üle maailma ning ettevõte on äratanud huvi nii investorite kui maailma suurimate keeleõppefirmade seas.

Parimaks turismiteoks tunnistati SEB Tallinna Maraton, mille korraldaja on Spordiürituste Korraldamise Klubi MTÜ. Rekordilise 19 500 osalejaga selleaastane SEB Tallinna Maraton on regiooni suurim rahvaspordisündmus. Kokku 49 riigist pärit välismaalastest osalejate arv ületas sellel aastal esmakordselt 2000 piiri, tutvustades Tallinna üha enam spordituristide sihtkohana.

Aasta töökohtade looja tiitli pälvis sellel aastal Widex Eesti OÜ. Kuuldeseadmete elektroonika koostamisega tegelev Taani päritolu ettevõte alustas Tallinnas Nõmmel tegevust juba 2012. aastal. Sellest ajast peale on ettevõte jõuliselt Eestis laienenud, kasvatades 2014. aasta jooksul tööliste arvu ligi 150 võrra.

Vastutustundliku ettevõtja tiitliga pärjati Osaühing MANPOWER, kelle igapäevatöö on seotud tööjõuküsimustega. Aktiivse jätkusuutliku ettevõtluse eestkõnelejana on ettevõtte oluliselt panustanud erivajadustega inimeste tööhõivele, vabatahtliku töö väärtustamisse ning koostöö vajalikkusele valdkondlike organisatsioonidega. Vastutustundliku ettevõtja kategoorias anti välja ka eriauhind „Ökouuendus 2015“, mille eesmärk on tõsta esile ettevõtjate poolt turule toodud või kasutusele võetud keskkonnasäästlikumat uut või oluliselt täiustatud toodet, teenust või tehnoloogiat. Auhinna pälvis Flydog Solutions OÜ keskkonnaseisundi hindamist võimaldava mereseiresüsteemi arenduse eest.

Koostöös Eesti Kunstiakadeemia, Tallinna Ülikooli, Tallinna Tehnikaülikooli ja sihtasutusega Eesti Rakenduskõrgkoolid selgitati välja ka selle aasta parimad rakenduslikud teadustööd.

Koostöös Eesti Kunstiakadeemiaga pälvis rakendusliku teadustöö tiitli reguleeritava laste speedway mootorratta raami disainilahendus, mis keskendus laste mootorrataste ovaalisõiduks sobiva sõiduvahendi väljatöötamisele. Teadustöö autor on Anneliis Tapfer.

Koostöös Tallinna Ülikooliga sai rakendusliku teadustöö tiitli 3D värvilehtede prototüüpide kasutatavuse testimine ja toote teostatavusanalüüs, mille eesmärgiks oli testida 3D ehk kõrgendatud piirjoontega värvilehtede kui õppematerjalide prototüüpide kasutatavust ning otstarbekust nägemishäiretega laste arendamisel. Teadustöö autor on Kätlin Anniko.

Koostöös Tallinna Tehnikaülikooliga pälvis rakendusliku teadustöö tiitli Tallinna Tehnikaülikool, Maanteeameti, Tallinna Tehnikakõrgkooli ja välisekspertide koostöös valminud interdistsiplinaarne teadustöö uute viiside leidmiseks bituumensideainete kvaliteediomaduste määramiseks. Teadustöö juht on Andrus Aavik.

Koostöös Eesti Rakenduskõrgkoolidega sai rakendusliku teadustöö tiitli uuenduslik tekstiiliga dekoreeritava niiskuskindla viimistlusplaadi tootearendusprojekt, mille autoriks on Oliver Laats Tallinna Tehnikakõrgkoolist.

Tallinna Ettevõtlusauhinnad 2015 nominendid ja võitjad erinevate kategooriate lõikes on:

Arendusprojekt 2015

Nominendid:

1. Bernhard Schmidt`i büroohoone – arendaja AS Technopolis Ülemiste VÕITJA
2. Kadrioru Ärikeskus – arendaja Pirita Tee Development OÜ
3. ON-hoone – arendaja PLKV Invest OÜ
4. Kultuurikatel – arendaja Sihtasutus Tallinna Kultuurikatel

Foto: Marilin Leenurm

Koostööprojekt 2015

Nominendid:

1. Ühisrahastusplatvorm Fundwise – projekti eestvedaja Fundwise OÜ
2. Finantsteenuste klaster FinanceEstonia – projekti eestvedaja mittetulundusühing „FinanceEstonia“
3. Telliskivi Loomelinnak – projekti eestvedaja OÜ Telliskivi Maja  VÕITJA

Foto: Marilin Leenurm

Särav startija 2015

Nominendid:

1. Lingvist Technologies OÜ (keeleõppetarkvara)  VÕITJA
2. OÜ FHK Kliinik (hambaraviteenused)
3. Marmi Futerno OÜ (looduslikust kivist tooted)

Foto: Marilin Leenurm

Turismitegu 2015

Nominendid:
1. Projekt „Kunst valitseb“ Raekojas – projekti eestvedaja Art-Life Projekt OÜ
2. SEB Tallinna Maraton – projekti eestvedaja Sprodiürituste Korraldamise Klubi MTÜ VÕITJA
3. Projekt „Aadama passioon“ – projekti eestvedaja Sihtasutus Eesti Kontsert

Turismitegu 2015 nominendid Foto: Marilin Leenurm

Töökohtade looja 2015

Nominendid:

1. Widex Eesti OÜ (kuulmisseadmete tootmine) VÕITJA
2. Transferwise Ltd Eesti filiaal (finantsteenused)
3. ODIL Eesti OÜ (toitlustusteenused)

Töökohtajade looja 2015 nominendid Foto: Marilin Leenurm

Vastutustundlik ettevõtja 2015

Nominendid:

1. Chocolala OÜ (käsitöömaiustuste tootmine)
2. Osaühing MANPOWER (personaliteenused) VÕITJA
3. mittetulundusühing Uuskasutus (sotsiaalne ettevõtlus)

Töökohtajade looja 2015 nominendid Foto: Marilin Leenurm

ERIAUHINNAD:

Ökouuendus 2015 (kategooria Vastutustundlik ettevõtja 2015 raames)
Merepõhja ankurdatav seiresüsteem merekeskkonna seisukorra hindamiseks – arendaja Flydog Solutions OÜ

Vastutustundlik ettevõtja 2015 ökouuenduse eriauhinna võitja Flydog Solutions OÜ Foto: Marilin Leenurm

Rakenduslik teadustöö 2015 (koostöös Eesti Kunstiakadeemiaga)
Reguleeritava laste speed-way mootorratta raami disainilahenduse väljatöötamine – teadustöö autor Anneliis Tapfer

Rakenduslik teadustöö 2015 (koostöös Eesti Kunstiakadeemia) - teadustöö autor Anneliis Tapfer Foto: Marilin Leenurm

Rakenduslik teadustöö 2015 (koostöös Tallinna Ülikooliga)
3D värvilehtede prototüüpide kasutatavuse testimine ja toote teostatavusanalüüs – teadustöö autor Kätlin Anniko

Rakenduslik teadustöö 2015 (koostöös Tallinna Ülikooliga) - teadustöö autor Kätlin Anniko Foto: Marilin Leenurm

Rakenduslik teadustöö 2015 (koostöös Tallinna Tehnikaülikooliga)
Uued viisid bituumensideainete kvaliteediomaduste määramiseks – teadustöö juht Andrus Aavik, töö on valminud koostöös Maanteeameti, Tallinna Tehnikakõrgkooli ja välisekspertidega

Rakenduslik teadustöö 2015 (koostöös Tallinna Tehnikaülikooliga) - teadustöö juht Andrus Aavik Foto: Marilin Leenurm

Rakenduslik teadustöö 2015 (koostöös SA Eesti Rakenduskõrgkoolid)
Tekstiiliga dekoreeritav niiskuskindel viimistlusplaat – teadustöö autor Oliver Laats (Tallinna Tehnikakõrgkool)

Rakenduslik teadustöö 2015 (koostöös SA Eesti Rakenduskõrgkoolid) - teadustöö autor Oliver Laats (Tallinna Tehnikakõrgkool) Foto: Marilin Leenurm
Head Uudised GoodNews