1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Tallinna Ettevõtluspäev pakub kasulikku kuulamist
Tallinna Ettevõtluspäev pakub kasulikku kuulamist

Tallinna Ettevõtluspäev pakub kasulikku kuulamist

Tallinna Ettevõtluspäev pakub kasulikku kuulamistTallinna Ettevõtluspäev toimub taas 1. oktoobril. Programmi mahub ligemale 50 erinevat loengut, seminari, koolitust ja töötuba. Kogu ettevõtluspäeva programm on tasuta ja seega tasub kasutada võimalust värskendada nii teadmisi kui kontakte. Registreerimine on avatud Tallinna Ettevõtluspäeva kodulehel ettevotluspaev.tallinn.ee.

Tallinna Ettevõtlusamet korraldab tänavu juba 11. ettevõtluspäeva, mis on ettevõtjate ja spetsialistide seas väga hinnatud ja oodatud üritus. Mitmete seminaride kohad täitusid mõne tunniga.

Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu märkis, et tänavu on ettevõtluspäeva läbiv teema „nutikas äri“, mis käsitleb ettevõtlust uute konkurentsieeliste leidmise ning lisandväärtuse loomise vaatevinklist, hõlmates nii näiteid ja soovitusi turuvõimaluste leidmiseks, ambitsioonikate ärimudelite rakendamiseks kui sektorispetsiifilisi teadmisi ettevõtte kasvu tagamiseks. „Kiiresti muutuvas ajas ja tehnoloogia võidukäigu ajastul on nutikus ja uudsus üks olulisemaid märksõnu ettevõtluse arendamisel ja konkurentsis püsimisel,“ sõnas Sarapuu. „Nii tutvustataksegi ettevõtluspäeval kavalaid müügivõtteid ja erinevaid nupukaid lahendusi.“

1. oktoobril on ettevõtluspäeva keskuseks Viru Konverentsikeskus ning ka fuajeesse on üles seatud infolauad, kus saab suhelda erinevate ettevõtete esindajatega. Programm on väga mitmekesine ja suunatud erinevate valdkondade ettevõtjatele ja spetsialistidele. Järgnevalt vaid mõned näited programmist. Tubli annuse inspiratsiooni saab Tallinna Ettevõtlusameti korraldatud edulugude seminarilt „Uus mood ettevõtluses: arene või sure!“, mida vahendab kuulajatele Urmas Vaino. Eesti Kaubandus-Tööstuskoda jagab ekspordinõuandeid seminaril „Kuidas leida välispartner kohale sõitmata?“. Maksu- ja Tolliamet kutsub ettevõtjaid ja raamatupidajaid kuulama teemat „Nutikas äri ja aus konkurents“, kus tutvustatakse maksupettuse liike ja maksuhalduri tööd nende vastu võitlemisel ning ausa konkurentsi tagamisel. Eesti Kvaliteediühingu seminaril „Innovatsioon ja kvaliteet“ saab ettevõtja vastuse, miks innovatiivsus on ettevõttele oluline, kuidas mõõta funktsioonide efektiivsust ning miks see kasulik on. GatewayBaltic kutsub eksportivaid ja ekspordiga alustavaid ettevõtete esindajaid ingliskeelsele seminarile „Ekspordi targalt: 5 sammu eksporditulemuste parandamiseks“, kus saab ülevaate plaani tegemisest, turgude valimisest, müügikanalite leidmisest, ekspordi partnerite ja klientide leidmisest ning müügiprotsessi haldamisest.

Ettevõtluspäevale järgneb 2. oktoobril Noorte Ettevõtluspäev, mis on oma teemadevaliku poolest mõeldud rohkem noorele ettevõtlushuvilisele ja alustavale ettevõtjale, keskendudes näiteks ettevõtlusvormi valikule, turunduskanalite võimalustele, meeskonna loomisele, toetusvõimalustele ja edulugudele. Muuhulgas on programmis alati mõned üritused ka koolinoortele, sest uue ettevõtjate põlvkonna kasvatamine algab koolipingis. Ettevõtluspäeva tipphetk saabub Tallinna ettevõtlusauhindade üleandmise pidulikul vastuvõtul 2. oktoobril, kus Tallinna linn tunnustab aasta silmapaistvaimat ettevõtlust või turismi soosivat kinnisvaraalast arendusprojekti, ettevõtjatevahelist koostööprojekti, alustavat ettevõtjat, turismitegu, töökohtade loojat, vastutustundlikku ettevõtjat ning vastutustundliku ettevõtja kategoorias keskkonnasõbralikumat ettevõtjat ökouuenduse eriauhinnaga. Lisaks antakse üle ka auhinnad aasta parimatele rakenduslikele teadustöötöödele Eesti Kunstiakadeemiast, Tallinna Tehnikaülikoolist, Tallinna Ülikoolist ja SA-st Eesti Rakenduskõrgkoolid.

Head Uudised GoodNews