1. Avaleht
  2. Toode
  3. Tallinna, Tartu ja Otepää restoranides on Veiselihakuu
Tallinna, Tartu ja Otepää restoranides on Veiselihakuu

Tallinna, Tartu ja Otepää restoranides on Veiselihakuu

MTÜ Liivimaa Lihaveis eestvedamisel toimub kuni 7. aprillini kaheksateistkümnes Tallinna, Tartu ja Otepää restoranis Veiselihakuu.  Restoranide tippkokad pakuvad veiselihast valmistatud eri roogasid, kombineerides neid hooajalise kohaliku toorainega.

Rohumaa lihaveise propageerimisega tegelev Liivimaa Lihaveis korraldab rohumaa lihaveise tutvustamiseks Veiselihakuu, kuna veiseliha tarbimine puhtal kujul on Eestis võrreldes Euroopa keskmisega madalam. Hoolimata sellest, et Eesti rohumaadel kasvatatud veiseliha on  tervislik, sisaldades teistest lihaliikidest rohkem mineraale ja eri vitamiine, on veiseliha osakaal eestlaste toidusedelis veel väike. Samuti on Eesti inimeste teadmised veiselihast ja sellest valmistatavatest toitudest vähesed.

MTÜ Liivimaa Lihaveis juhatuse liikme Katrin Noorkõivu sõnul oli eelmise aasta tagasiside Veiselihakuust väga positiivne. „Külastajaid ja proovijaid oli palju ning tulemusena kasvas veiseliha populaarsus märgatavalt,“ märkis Noorkõiv. „Kui eelmisel aastal korraldasime  Veiselihakuud vaid üheteistkümnes Tartu restoranis, siis sel aastal oleme restoranide huvi tõttu viinud projekti ka Tallinnasse ja Otepääle,“ lisas Noorkõiv.

„Veiseliha tarbimises on Eesti siseturul tunda tugevat tõusutrendi, kuna teadlikkus liha tervislikkusest, kalorivaesusest ning kasutamisviisidest on hakanud tõusma,“ ütles Katrin Noorkõiv. „Viimase kolme aasta jooksul on märgatavalt suurenenud veiseliha tarbimine lihana ja erinevate tükkidena kontrastiks vorstile, kust eestlane veiseliha kõige paremini teab. Käesoleval ajal suudab Liivimaa Lihaveis siseturule pakkuda stabiilselt 30-40 looma kuus. Välja on arendatud erinevad turustuskanalid ning sõlmitud edukad koostöölepingud kaubanduskettidega,“ lisas Noorkõiv.

Veiselihakuuga ühinenud söögikohad: Antonius, Atlantis, Cafe Truffe, Clazz, Cookbook, Egoist, GMP Clubhotel &Pühajärve Restoran, Leib Resto ja Aed, Lusikas, Maitseelamuste Koda, Meat Market Steak & Coctail, Mekk, Neh, Pühajärve Puhkekodu Pubi, Ränduri Pubi, Spargel, Vesivärava Grill, Wicca.

MTÜ Liivimaa Lihaveis on loodud Eesti suuremate anguse ja herefordi tõugu lihaveisekasvatajate poolt rohusöötadel kasvatatud veiste liha propageerimiseks ja turustamiseks. Liikmete loomadele ei söödeta erinevaid ostusöödalisandeid ega teravilja.

Head Uudised GoodNews