1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Tallinnas osutus korrektseima ehitusplatsiga ehitusfirmaks AS Merko Ehitus Eesti
Tallinnas osutus korrektseima ehitusplatsiga ehitusfirmaks AS Merko Ehitus Eesti

Tallinnas osutus korrektseima ehitusplatsiga ehitusfirmaks AS Merko Ehitus Eesti

Korrektseima ehitusplatsiga ehitusfirmaks osutus AS Merko Ehitus EestiParima ja korrektseima ehitusplatsiga ehitusfirma väljaselgitamiseks moodustatud komisjoni 2013. aasta jaanuarist kuni detsembrini läbiviidud kontrollreidide kokkuvõtte tulemusena kuulutati parima ja korrektseima ehitusplatsiga ehitusfirmaks Tallinnas AS Merko Ehitus Eesti.

„Parima heakorraga ehitusplatsi eeskujuks oli AS Merko Ehitus Eesti poolt ehitatav Tedre tn 55 kortermaja/ärihoone, mida kontrolliti neljal kontrollreidil. Ehitusobjekti territoorium oli ümbritsetud piiretega, objektile oli paigaldatud teabetahvel ehitustöö tegija kohta. Korrektselt olid ladustatud nii ehitusmaterjalid kui olmepraht, hoiti korras ja puhastati objekti juurdepääsuteed. Kõrghaljastus oli kaitstud nõuetekohaselt,“ selgitas Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf.

2013. aastal hinnati ehitusobjekte kuueteistkümnel korral. Komisjon kontrollis ligi neljakümne üheksa ehitusobjekti heakorda. Iga ülevaatuse lõppedes valis komisjon kontrollreidi parima ehitusplatsiga ehitusfirma.

Parima ja korrektseima ehitusplatsi väljaselgitamise hindamiskomisjoni töö eesmärk on kontrollida ehitusobjektide heakorda, juhtida ehitajate tähelepanu õigusaktide ja heakorranõuete rikkumistele eesmärgiga tagada linlastele turvaline ja heakorrastatud elukeskkond. Komisjoni kuuluvad spetsialistid Tallinna Kommunaalametist, Tallinna Munitsipaalpolitsei Ametist ja Põhja Politseiprefektuurist, kelle töö seisneb peamiselt heakorraalaste nõuete täitmise fikseerimises ning vajakajäämiste kohta ettekirjutuste koostamises ning nende täitmise kontrollis.
Alates 2005. aastast on tunnistatud parima ehitusplatsiga ehitusfirmadeks: AS Merko Ehitus (2005), AS Skanska EMV (2006), AS Merko Ehitus (2008) OÜ Tarrest Ehitus (2009), OÜ Fund Ehitus (2010), OÜ Astlanda Ehitus (2011), NCC Ehitus AS (2012).

Head Uudised GoodNews