1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Täna on Eesti esimene e-ostlemise päev
Täna on Eesti esimene e-ostlemise päev

Täna on Eesti esimene e-ostlemise päev

e-ostja2Täna toimub esmakordselt Eestis suur e-ostlemise päev ehk E-smaspäev, kus Eesti e-kaubanduse Liidu liikmed ja erinevad veebipoed teevad klientidele väga häid pakkumisi.

E-smaspäeva idee autorite Silver Hage ja Matthias Vutti sõnul on e-ostlemise päeva eesmärgiks pakkuda tarbijatele 24-tunni jooksul  väga paljudes Eesti veebipoodides eriti häid pakkumisi ja seeläbi suurendada Eesti e-poodide tuntust.  „E-smaspäeval pakuvad väga paljud Eesti e-kauplejaid tarbijatele laialdaselt sooduspakkumisi, tasuta transporti jms, mis muudavad e-ostlemise veelgi mugavamaks ja atraktiivsemaks,“ selgitas Hage.

E-smaspäeva idee sündis umbes aasta eest, kui Hage ja Vutt avastasid, et Eestis pole ühtegi päeva ega hooaega, mil siinsed veebipoed üheskoos erakordseid pakkumisi teeksid, ometigi on e-poodide päevad mujal väga populaarsed.

Silver Hage selgitas, et inspiratsiooni e-müügipäeva korraldamiseks saadi USAst ja Hiinast. „USA-s toimub iga aasta novembri lõpus või detsembri alguses üleriigiline e-ostlemise päev ehk Cyber Monday, milles osalevad tuhanded e-poed. „E-poodide päev on väga heaks e-kaubanduse kasvu baromeetriks – eelmisel aastal tegid näiteks USA e-poed ühe päevaga ligikaudu 2 miljardi euro suuruse käibe, mis kinnitab, et tarbijad hindavad e-kaubanduse mugavust ja kvaliteeti ning on valmis enda ostud just internetist tegema, eriti kui sealt on võimalik soodsalt kvaliteetset kaupa saada,“ täiendas Vutt.

„Eesti on e-riik ja ka siinsed tarbijad on kindlasti oskuslikud e-tarbijad, kes väärivad e-kaubanduse päeva, mil veebist ostlemine oleks eriti lihtne, soodne ja mugav,“ lisas Hage.

Eesti esimesel E-smaspäeval osalevad mitukümmend e-poodi, sh Cherry.ee, Bauhof, Hansapost, MyLook, Monton, Photopoint, Jysk, Living, E BUTIIK, Siison jpt.

E-smaspäeva spetsiaalne veebikeskkond asub aadressil http://e-smaspaev.ee, kust leiab infot nii esimese E-kaubanduse päeva kui ka kõikide osalevate e-poodide kohta.

Eesti e-kaubanduse Liit ühendab Eesti e-kauplejaid, olles Eesti e-kaubanduse eestvedaja, edendaja ja kompetentsikeskus.

Head Uudised GoodNews