1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Täna saab alguse Ajujahi uus telehooaeg
Täna saab alguse Ajujahi uus telehooaeg

Täna saab alguse Ajujahi uus telehooaeg

Ajujaht 2017Täna kell 21:40 on Eesti Televisiooni eetris Ajujahi juubelihooaja esimene saade. Avasaates kaitsevad oma ideed sada meeskonda pääsemaks kolmekümne parema hulka, kes võistlevad 60 000 eurose auhinnafondi nimel. Hooaeg koosneb kaheksast episoodist.

Ajujahi EASi poolne projektijuht Marion Raudsepp rääkis, et juubelihooaeg pakub üllatusi. “Alustavad ettevõtted peavad olema valmis ootamatusteks, nii ka meie meeskonnad. Lisaks on tänavune hooaeg oluliselt rahvusvahelisem kui varem. Saja parema hulgas on üks meeskond Moskvast, üks meeskond Riiast ning väga palju selliseid tiime, kus eestlased on kombineeritud välismaalastega,” ütles ta.

SEB Grupi innovatsioonijuht Mart Maasiku sõnul tuleks Ajujahti vaadata laiemalt kui vaid telesaadet. ”Tänaseks on Ajujahist kujunenud Eesti ettevõtluse kasvuhoone, mis inspireerib uusi ettevõtjaid alustama ning programmi läbinud ettevõtted toodavad riigile arvestatavat maksutulu. Pelgalt GoWorkaBit maksis eelmisel aastal 300 000 eurot tööjõumakse. Mul on väga hea meel, et SEB on aidanud nii elujõulise programmi algatada ning et me kümme aastat pärast alustamist selliseid numbreid saame välja öelda,” ütles ta.

Elisa tooteturunduse osakonna juhi Mailiis Ploomanni sõnul on Ajujaht suurepärane programm, mis ühendab lootustandvad idufirmad edumeelsete ettevõttega. “Tulevastele ettevõtjatele annab see kiirkorras kõik vajalikud tööriistad, et saavutada edu ning mentoritele hea võimaluse teha koostööd alustavate start-upidega. Elisa on äärmiselt õnnelik võimaluse üle näha, kuidas on oma eduteed alustanud Cody, CallMidWife, Techmotion ning MARKUS. Niivõrd erinevate värskete ideede kõrval olles saame inspiratsiooni teha homme asju teisiti kui täna ning leiame innovatsiooni ka igapäevastes tegevustes,“ ütles ta.

Ajujahi tänavune auhinnafond on 60 000€. Võitja selgub otsesaates 25. mail. Eesti suurima äriideede konkursi ellukutsuja on EAS, partner SEB ja suurtoetaja Elisa. Lisaks neile toetavad Ajujahti: Elering, Levira, Nasdaq, Tehnopol, Ülemiste City, Sihtasutus Kodanikuühiskonna Sihtkapital, Pärnu linn, Tallinna linn, Tartu linn, Tartu Loomemajanduskeskus, Viimsi vald ja Võru maavalitsus.

Head Uudised GoodNews