1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Tänasest algav üle-eestiline ettevõtlusnädal kutsub suuremalt mõtlema ja tegutsema
Tänasest algav üle-eestiline ettevõtlusnädal kutsub suuremalt mõtlema ja tegutsema

Tänasest algav üle-eestiline ettevõtlusnädal kutsub suuremalt mõtlema ja tegutsema

Tänasest kuni laupäevani vältab üle-eestiline ettevõtlusnädal, mille raames toimub enam kui 200 ettevõtlusteemalist ürtust. Käesoleval aastal on nädala peateemaks paindlikkus ettevõtluses. Eesti ettevõtlusnädal 2013 toimub Euroopa ettevõtlusnädala raames, mida  kaasrahastatakse Euroopa Liidu Sotsiaalfondi vahenditest.

Ettevõtlusnädala eesmärgiks on tõsta ühiskonnas ettevõtlusteadlikkust – arendada inimestes ettevõtlikku eluhoiakut, soosivat suhtumist ettevõtlusesse ja innustada kasvupotentsiaaliga ettevõtjaid astuma järgmiseid samme. „Iga ettevõtja elus tuleb ette tuhat ja üks küsimust, millele otsitakse vastuseid, lahendust ja nõu. Mõnikord piisab heast soovitusest, teinekord on vaja sügavamat analüüsi ja arutelu, et soovitud suund leida. Ettevõtlusnädal peakski olema just see koht, kus lisaks spetsiifilistele ja konkreetsetele teemale keskendumisele leiavad ettevõtlikud inimesed aega ka üksteisega vestelda, jagada oma mõtteid ja kogemusi ning kuulata vilunumate suuniseid ja elutarkust,“ kommenteeris EASi juhatuse esimees Taavi Laur. „Käesoleva aasta ettevõtlusnädalal pöörame enam tähelepanu ka paindlikkusele ettevõtluses. Mida paindlikumaks muutud ühiskond, seda enam peab seda rakendama ka äritegevuses, et vastata inimeste ootustele ja vajadustele,“ lisas Laur.

Ettevõtlusnädala üheks suurürituseks on teisipäeval, 8. oktoobril Tallinnas, Viktoria keskuses toimuv ettevõtjate päev „EASi Liftiga Tulevikku“. Seekordse päeva alateemadeks on eksport, tooteuuendused ja koostöö ülikoolide ning teadusasutustega muutuvas majanduskeskkonnas. Sama päeva õhtul toimub Estonia kontserdisaalis „Ettevõtluse Auhind 2013“ pidulik auhinna gala. Tänavu antakse ettevõtlusauhinnad välja viies kategoorias: aasta uuendaja, aasta välisinvestor, aasta kasvuettevõte, aasta piirkonna ettevõte ning aasta eksportöör. Ettevõtlusnädala oluliseks sündmuseks on ka 10. oktoobril Tallinna Sokos Hotel Virus toimuv Kasvuettevõtjate päev „Mõtle suurelt!“ Ürituse eesmärgiks on innustada ja julgustada alustavaid ja ka juba mõnda aega tegutsenud ettevõtjaid suuremalt mõtlema ja jagama neile ka teavet  kuidas tegutseda väljaspool Eesti piire.

Ettevõtlusnädala üritused toimuvad 7. – 12. oktoobrini. Lisaks Tallinnas, Tartus, Pärnus, Narvas ja Võrus toimuvatele üritustele osaleb ettevõtlusnädalal täisprogrammiga esmakordselt ka Viljandimaa. Kokku leiab aset enam kui kakssada seminari, töötuba, ettevõtete külastust ja muud ettevõtlusteemalist üritust. Ettevõtlusnädala raames leidub tegevusi ja kuulamist nii õpilastele ja üliõpilastele, alustavatele- ja kasvuettevõtjatele kui ka kogenud äriinimestele.

Täpsemat infot kõigi linnade ja maakondade programmide ning üritustele registreerimise kohta leiab aadressilt www.eas.ee/ettevotlusnadal/.

Ettevõtlusnädala üritused on osalejatele tasuta.

Head Uudised GoodNews