1. Avaleht
  2. Toode
  3. Tänavatoidu ideekonkursi žürii valis välja finalistid
Tänavatoidu ideekonkursi žürii valis välja finalistid

Tänavatoidu ideekonkursi žürii valis välja finalistid

Tänavatoidu ideekonkursi žürii valis välja finalistidMaailmanäituse EXPO Milano 2015 tänavatoidu konkursile esitatud 64-st retseptist valis žürii sel nädalal välja viis finalisti. Võidutöö valib rahvas eelseisval pühapäeval Tallinnas tänavatoidufestivalil. Konkursi korraldas EAS koostöös põllumajandusministeeriumi, Telliskivi Loomelinnaku, Eesti Kulinaaria Instituudi ja Eesti Peakokkade Ühendusega.

„Tore, et lõppvalikus on esindatud väga erinevad toidud – nii soolased kui magusad ja nii liha kui kala. Pean õigeks, et lõppvaliku teevad inimesed “tänavalt” ja loodan, et võidab töö, mis esindab väärikalt Eestit pitsa, sushi, kebabi ja teiste maailma tänavatoiduklassikasse kuuluvate valikute hulgas,” hindas tulemust žürii esimees Andres Kask.

„Hea Eesti toit põnevate maitsetega on saabumas tänavale. Superideid ja mõtteid jagub Eestimaa inimestel!“ kommenteeris žürii liige Inga Paenurm, Eesti Peakokkade Ühenduse juhatuse liige.

Žürii lähtus valiku tegemisel eeldustest, et toit oleks valmistatud kohalikust toorainest, lihtne, tervislik, kergesti käest söödav, maitsev ja Eestile omane.

Telliskivi Loomelinnaku Tallinna Tänavatoidufestivalil valmistab toidud ette avalikkusele kunagise presidendi kantselei peakokana tuntud Indrek Kivisalu oma pop-up restorani Foodstuudio meeskonnaga. Võitja selgitavad välja tänavatoidufestivali külastajad, kes saavad kohapeal EXPO Eesti paviljonis osta finalistide TOP5 komplektmenüü ning  anda valitud toitudele oma hinnangu. Võidutöö autor lennutatakse 2015. aastal Milanosse.

Finaalis osalevad:

  • vardas kohupiimapallid (sõrnikud)
  • krõbedad kiisapallid
  • rukkileivatasku vürtsikilu ja munaga;
  • sinepi ja mädarõikaga maitsestatud seapraad
  • pulgaräim.

Tänavatoidu konkursi idee algatas EASi EXPO 2015 meeskond ja selle tingis maailmanäituse peateema „toit kui eluks vajalik energiaallikas“. Toidule on ka pühendatud oluline osa näitusest. Maailmanäitus toimub 2015. aasta 1. maist kuni 31. oktoobrini Milanos. Itaalia ootab EXPOt külastama 20 miljonit inimest. Eesti osaleb näitusel ise ehitatud paviljoniga „Gallery of__”.

Finaali pääsenud tööd:

Ei ole valitud galeriisse või galerii kustutatud.

Head Uudised GoodNews