1. Avaleht
  2. Teenus
  3. TARK KODU! Kvaliteetne lahendus teenib kasutajat kümneid aastaid
TARK KODU! Kvaliteetne lahendus teenib kasutajat kümneid aastaid

TARK KODU! Kvaliteetne lahendus teenib kasutajat kümneid aastaid

JUNG_Smart_10Lisaks funktsionaalsusele on targa kodu lahenduste tootja JUNG-i esindaja Mark Meltsi sõnul kõige olulisem kriteerium süsteemi pikaealisus, mille tagab kvaliteetne lahendus, põhjalik projekt ning usaldusväärne paigaldus- ja hoolduspartner.

Kuivõrd nutikodu näol on tegu olulise investeeringuga, mis kasvatab koduses keskkonnas kasutaja heaolu, on Meltsi sõnul ebavajaliku närvi- ja rahalise kulu vältimiseks kasutajal mõistlik projekt koos professionaalse teenusepakkujaga põhjalikult läbi mõelda ning võtta planeerimisfaasis rohkelt aega.

„Mõistagi tehnoloogia areneb ning kõiki vajadusi ei ole kunagi võimalik ette näha. Seetõttu on kvaliteedistandarditele vastavad ja korralikult paigaldatud süsteemid paindlikud ning võimaldavad professionaalil hõlpsasti süsteeme vastavalt vajadusele tulevikus uuendada ja täiendada, et need käiks kaasas nii tehnoloogia arengu kui ka kasutaja ajas muutuvate vajadustega,“ lisas Melts.

Üks levinumaid probleeme turul on Meltsi sõnul isehakanud spetsialistid, kes võivad müüa kliendile targa kodu lahenduse pähe lihtsalt erinevaid eraldiseisvaid nutividinaid, mis ei anna oodatud tulemust. Samuti võib juhtuda, et ebausaldusväärne teenusepakkuja ei jäta paigaldusest maha korrektseid andmeid ja projekti, mida on aja möödudes hooldustööde teostamiseks, täienduste või uuenduste tegemiseks tarvis. Ebameeldivaks üllatuseks võib hiljem ka selguda, et ettevõte on lõpetanud vahepeal tegevuse või paigaldusega tegelenud spetsialist ei ole enam kättesaadav. Selliste ebameeldivate üllatuste vältimiseks soovitab Melts kontrollida põhjalikult ettevõtte tausta, kasutada vaid sertifitseeritud teenusepakkujaid ning veenduda, et tellitav lahendus vastab kvaliteedistandarditele. „Nagu ikka, kehtib lihtne tõde – üheksa korda mõõda ja üks kord lõika. Hoolikas eeltöö, kvaliteetsed lahendused ja professionaalne partner võib osutuda esmalt ressursikulukamaks, kuid tasub pikas perspektiivis ära ning annab meelerahu,“ lisas Melts.

Paljudes riikides üle kogu maailma paigaldatakse targa maja süsteeme vastavalt KNX standarditele, mille järgi on nutikodu süsteemi sisseseadmine ja programmeerimine reguleeritud. KNX standardid ei ole seotud ühegi kindla tootjaga, mis tähendab, et isegi kui firma, kes süsteemi müüs, lõpetab tegevuse, siis KNX standardite järgi paigaldatud maja omanikud ei jää hätta: pikaaegne tehniline järelevalve maja süsteemile jääb alles.

Head Uudised GoodNews