1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Tartu parimad ettevõtjad selgunud!
Tartu parimad ettevõtjad selgunud!

Tartu parimad ettevõtjad selgunud!

Foto: Matti Paglant
Foto: Matti Paglant

Järjekorras juba seitsmeteistkümnendal konkursil “Parim ettevõtja 2013” selgitati välja parimad Tartu ettevõtjad kaheksas kategoorias ja kolmes alagrupis. Enam kui 10 000 ettevõtja seast leitud konkursivõitjaid tunnustatakse 2. oktoobril toimuval galaõhtul.

“Tartu ettevõtjad on teeninud ära tänuavalduse nende panuse eest linna ja kogu piirkonna arengusse,” ütles Tartu abilinnapea Kajar Lember. “Parimate väljatoomine on üks avaliku sektori võimalusi tunnustada ettevõtjate tublit tööd ja meil on siiras rõõm, et nominentide seas on nii tootjaid kui ka teenindajaid, on innovaatikat ja järjepidevust.”

Alagruppide parimad olid tänavu 1-9 töötajaga, 10-49 töötajaga ning 50 ja enama töötajate arvuga firmade seas vastavalt FAMA Invest OÜ, Quantum Eesti AS ning aktsiaselts A. Le Coq. Ettevõtjad reastati nimetatud kategooria igas alagrupis pingeritta järgnevate näitajate põhjal: müügitulu muutus 2012.-2013. aastal; puhaskasumi ja müügitulu suhe 2013. aastal; lisandväärtus töötaja kohta 2013. aastal.

Erikategooriate parimad ettevõtted olid järgmised: enim töökohti loonud ettevõtja osaühing Playtech Estonia, suurim ekspordi kasvataja Aktsiaselts Eesti Viljasalv, suurim investeerija aktsiaselts Tartu Veevärk, silmapaistvaim saavutus osaühing Tarmetec, edukaim alustaja sihtasutuse Tartu Ärinõuandla toel Roadplan OÜ, edukaim alustaja sihtasutuses Tartu Loomemajanduskeskus LooLoo OÜ, Tartu Kutsehariduskeskuse parim koostööpartner aktsiaselts Barclay Hotell ning edukaim meditsiini ja eluteaduste valdkonna ettevõtja Icosagen Cell Factory OÜ. Tartu tugistruktuuride erikategooriate parimad selgitati välja koostöös Tartu Kutsehariduskeskuse, Tartu Loomemajanduskeskuse ning Tartu Ärinõuandlaga. Koostöös Tartu Regiooni Energiaagentuuriga valiti parimad kahes kategoorias: keskkonnasõbralik toode või teenus – tampsavist seinaelemente tootev Clay Processing Services OÜ, keskkonnasõbralik tootmisprotsess – trükikoda AS Kroonpress.

Aasta-aastalt on „Parima ettevõtja“ auhinnakategooriaid kohandatud, et võimalikult palju kõiki erinevaid ettevõtluse aspekte arvestada ja tunnustust väärivaid ettevõtjaid esile tuua. Esimest aastat kasutati alusandmetena kõigi Tartu linnas registreeritud ettevõtjate poolt äriregistrile enne 1. juulit 2014. a esitatud 2013. a majandusaasta aruannetes esitatud majandusnäitajaid. Kokku oli ettevõtjaid valimis 10 048.

Seekordsetele parimatele ettevõtjatele antakse auhinnad üle neljapäeval, 2. oktoobril toimuval galaõhtul. Ettevõtlusele suunab avalikkuse tähelepanu ka juba esmaspäeval algav Tartu ettevõtlusnädal.

Head Uudised GoodNews