1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Tartu parimad ettevõtted on Tartu Tarbijate Kooperatiiv, AS Ehitustrust ja Deckol Ehitus OÜ
Tartu parimad ettevõtted on Tartu Tarbijate Kooperatiiv, AS Ehitustrust ja Deckol Ehitus OÜ

Tartu parimad ettevõtted on Tartu Tarbijate Kooperatiiv, AS Ehitustrust ja Deckol Ehitus OÜ

tartu_tarbijate_korpKonkursi “Parim ettevõtja 2014” võitis üle 50 töötajaga ettevõtete seas Tartu Tarbijate Kooperatiiv, 10-49 töötajaga firmadest oli parim AS Ehitustrust ja väiksematest ettevõtetest oli edukaim Deckol Ehitus OÜ, kes tegeleb kortermajade ehituse ja renoveerimisega.

„Tartu ettevõtjad on edukad ning oma kodulinna patrioodid. Kui vaatame ka tänavust üle-eestilist ettevõtete edetabelit, siis võib Tartut julgelt ettevõtluse pealinnaks nimetada,“ ütles linnapea Urmas Klaas. Ta selgitas,
et erinevused Eesti ja Tartu ettevõtjate paremusjärjestuses tulenevad sellest, et Tartu linn tunnustab eeskätt kasvuettevõtteid – parimate väljaselgitamisel arvestatakse müügitulu ja kasumi tõusu ning töötajate arvu kasvu.

Enim töökohti loonud ettevõtja oli HANZA Alfaram Tartu OÜ, kes lõi eelmisel aastal juurde 21 uut töökohta. Suurim ekspordi kasvataja oli OÜ Eesti Viljasalv ja suurim investeerija AS Tartu Keskkatlamaja. Edukaim alustaja SA Tartu Ärinõuandla toel oli Elektrimasinad OÜ ning edukaim alustaja Tartu Loomemajanduskeskuses Taiga Film OÜ.

Tartu Kutsehariduskeskuse parim koostööpartner oli AS A. Le Coq ning edukaim meditsiini ja eluteaduste valdkonna ettevõtja osaühing TBD-Biodiscovery.

Tartu linn korraldab konkurssi “Parim ettevõtja” juba alates 1998. aastast.

Parimate ettevõtjate tunnustamisüritus toimub 15. oktoobril kell 19.00

Head Uudised GoodNews