1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Tartu ülikooli tudengid esitlevad uuenduslikke äriideid
Tartu ülikooli tudengid esitlevad uuenduslikke äriideid

Tartu ülikooli tudengid esitlevad uuenduslikke äriideid

Vasakul sügissemestri võistusel peaauhinna võitnud Viljar Piir  Foto: Andres Tennus/TÜ
Vasakul sügissemestri võistusel peaauhinna võitnud Viljar Piir
Foto: Andres Tennus/TÜ

Tartu ülikooli majandusteaduskonna kevadsemestri ettevõtluskursused lõpetatakse äriplaanide ja -kontseptsioonide võistlusega „Tudengite äriideede kaleidoskoop“ 30. mail kell 12-15.30 Oeconomicumi aulas (Narva mnt 4, ruum A 314).

Tartu ülikooli ettevõtlusõppe teemade valik on kaleidoskoopiliselt kirev ning see peegeldub ka tudengiprojektides. Projektid käsitlevad kõiki ettevõtluse etappe, alates äriideedest kuni olemasolevate kasvusooviga firmadeni. „Kaleidoskoobil osalevate äriideede ja –projektide hulgas on ettevõtmisi, mis toovad kasu nii ühiskonnale kui loovad uudset momenti juba toimivatele teenustele või toodetele,“ sõnas Tartu ülikooli ettevõtluse ja innovatsiooni keskuse juhataja Andres Kuusik.

Ettevõtluse õppetooli juhataja kohusetäitja Mervi Raudsaar rõõmustab, et esimesel „Kaleidoskoobil“ detsembris 2013 oma plaane esitlenud meeskondadest jätkavad mitmed ettevõtluse kursil. Näiteks „Kaleidoskoobil“ esitletud kodujuustukooke saab nüüd tellida Tartus Genialistide klubi Vatsa kohvikust. Kauneid külluslikke etnokudumeid esitlenud Viljandi
kultuuriakadeemia neidude ettevõtte Sing Sale Pro OÜ stuudio tegutseb Tartu loomemajanduskeskuses. Erivajadustega inimeste turismi arendamise plaan kogub samuti hoogu ja on juba pälvinud ajakirjanduse tähelepanu. Esikoha võitnud Viljar Piir arendab kitarri keeltevahetuse seadet oma äsja loodud ettevõttes Guitar Technologies OÜ.

Andres Kuusiku sõnul premeerivad võistluse parimaid nii Tartu ülikool, Tartu linn kui ka maakond: „Tartu ülikool paneb parimale äriideele välja peaauhinna 500 eurot ja parimale projektiideele 150 eurot, Tartu linnalt on eriauhind 400 eurot parima rakendusväärtusega ideele ja maakonnalt eriauhind 400 eurot Tartumaa arengut toetavale äriideele.“

„Kleidoskoobile“ valiti õppeainete „Ettevõtluse alused“, „Äriplaan“, „Ettevõtja praktiliste oskuste baaskursus II“ ja „Ettevõttemajandus“, „Projekti kirjutamise seminar“ ja „IT ettevõtja baaskursus“ enamasti rühmatöödena valminud parimad lõputööd. Tiimid esitlevad oma äriideed, -plaani või projekti kahe minuti jooksul žürii ja teiste üritusel osalejate ees ning vastavad seejärel küsimustele. Žüriisse kuuluvad ülikooli, Tartu linna, Tartu maakonna ning ettevõtluse tugiorganisatsioonide esindajad.

Head Uudised GoodNews